Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ark: Survival of the Fittest nu beschikbaar op Early Access

F2P-variant van Ark: Survival Evolved.

Ark: Survival Evolved krijgt een free-to-play-variant. Dat maakt ontwikkelaar Studio Wildcard vandaag bekend. De game heet Ark: Survival of the Fittest en is nu al beschikbaar op Steam Early Access.

Ark: Survival of the Fittest focust op de competitieve multiplayer die modders al in Ark: Survival Evolved hadden aangebracht. Spelers moeten zich verenigen in stammen van maximum 6 personen en het tegen elkaar opnemen in een arena die alsmaar kleiner wordt. De laatst overblijvende stam wint. De officiële servers laten tot 72 spelers toe. Op onofficiële servers mag dat cijfer tot 200 oplopen.

Momenteel zijn er dertig dino's te temmen en berijden, vier multiplayermodi (1v1, 2v2, 4v4, en 6v6), willekeurige 'evolution events' en cosmetische items die je naar Survival Evolved kunt importeren als je dat wenst.

Studio Wildcard wil van Ark: Surivival of the Fittest een populaire eSports-game maken en heeft dan ook rankings, matchmaking en toernooi-features ingebouwd. Op het einde van elke maand krijgen de tien beste spelers in elk van de vier modi een prijs. De beste spelers krijgen 3500 dollar.

Bekijk op YouTube

Minuutje tijd? Lees ook:

Read this next