Ubisoft focust niet langer op jaarlijkse game releases

Minder releases, langere ondersteuning.

Ubisoft heeft tijdens een meeting voor aandeelhouders aangegeven dat het bedrijf niet langer focust op het uitbrengen van jaarlijkse games. Dat meldt gamesite Gamesindustry.biz.

Ubisoft-baas Yves Guillemot laat weten dat de markt voor games over de jaren heen is veranderd. Hierbij erkent hij dat jaarlijkse videogames niet langer de norm zijn. "Direct en constant contact met de gamer wordt meer gewaardeerd, alsook meerjarige ondersteuning van releases."

Dit houdt in dat meer Ubisoft-games gefocust zijn op multiplayer-ervaringen, zoals The Division en Rainbow Six Siege. Deze games worden meerdere jaren ondersteund met patches en nieuwe content.

Jaarlijkse franchises worden onder de loep genomen. Er komt geen nieuwe Assassin's Creed uit in 2016 en Guillemot geeft aan niet gelijk terug te willen naar een jaarlijks release-plan. "We brengen de game vervolgens regelmatig terug, maar niet langer elk jaar."

Ubisoft wil ook zijn publiek verbreden. Naast films en tv-series heeft de ontwikkelaar plannen voor een boekenserie van Assassin's Creed en wil het bedrijf via pretparken zijn games aanprijzen.

Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Advertentie

Ga naar comments (2)

Over de auteur

Sander van Leth

Sander van Leth

Retrogamesnob  |  Lethsrock

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (2)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread