John Romero heeft een nieuw level voor de originele Doom gemaakt. Dat maakt hij bekend via Twitter.

Romera werkte 21 jaar geleden voor het laatst aan Doom. Het nieuwe level vervangt 'Phobos Anomaly', oftewel E1M8. Romero geeft aan dat het hem twee weken kostte om het level te maken. Een bijgeleverd tekstbestand vertelt het verhaal achter het level.

Romero's level is gratis te downloaden via een Dropbox link. Je hebt een moderne Doom-engine nodig, die de limieten van de originele game negeert. Een voorbeeld hiervan is ZDoom. Daarnaast moet de volledige versie van Doom ge๏nstalleerd zijn.

De nieuwe Doom bevat een leveleditor genaamd Snapmap.

Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

ADVERTENTIE

Gerelateerde games

Over de auteur

Sander van Leth

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. De trotse aanvoerder van #teamkansloos is geregeld op YouTube te zien. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Meer artikels van Sander van Leth

Reacties (3)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content