In een interview met International Business Times geeft Palmer Luckey van Oculus aan dat de PlayStation VR minder krachtig is dan de Oculus Rift.

"De PlayStation VR heeft een goede headset maar onze opstelling is krachtiger en vraagt meer van de pc. De PlayStation 4 is minder krachtig dan onze aanbevolen pc systeemeisen," aldus Luckey.

Daarnaast denkt Luckey dat beide virtual reality headsets een andere doelgroep aanspreken: "Mensen die een PlayStation 4 bezitten gaan niet 1500 dollar in een pc en de Oculus Rift investeren. Sony brengt virtual reality naar een andere markt dan wij".

Onlangs zijn de prijs en de releasedatum van de Oculus Rift onthuld. Sony-topman Kaz Hirai heeft afgelopen week ook laten weten dat er ruim 100 PlayStation VR titels in ontwikkeling zijn. Daarnaast is de prijs van de PlayStation VR mogelijk gelekt.

Nog vragen over de verschillende virtual reality brillen? Klik dan door naar: Virtual Reality - Overzicht van alle VR-brillen.

palmer

Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

ADVERTENTIE

Over de auteur

Johnny van Spronsen

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Meer artikels van Johnny van Spronsen

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content