Volgens een rapport van onderzoeksbureau SuperData Research verkoopt Sony naar verwachting 1,9 miljoen PlayStation VRs in 2016.

Daarnaast beweert het rapport dat de headset tussen de 400 en 600 dollar kost. Sony investeerde de afgelopen drie jaar mogelijk 6,1 miljard dollar in de technologie. SuperData verwacht dat goedkopere virtual reality alternatieven beter verkopen dan duurdere opties, zoals de Oculus Rift.

"VR hardware fabrikanten moeten eerst een publiek vinden om third-party ontwikkelaars aan te trekken. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat de meeste gamers rond de 300 dollar aan een virtual reality apparaat willen spenderen."

"Het is onwaarschijnlijk dat platformhouders zo ver onder de kostprijs gaan zitten. Het is daarom waarschijnlijker dat goedkopere alternatieven aanvankelijk beter verkopen," aldus het bureau.

Het rapport sluit af met de verwachting dat Google Cardboard 27 miljoen exemplaren verkoopt. Duurdere alternatieven zoals de Oculus Rift en de HTC Vive gaan gezamenlijk 6,6 miljoen keer over de toonbank. Ook zijn er 829 virtual reality games in ontwikkeling.

Onlangs zijn de prijs en de releasedatum van de Oculus Rift onthuld. Sony-topman Kaz Hirai heeft deze week ook laten weten dat er ruim 100 PlayStation VR titels in ontwikkeling zijn. Daarnaast is de prijs van de PlayStation VR mogelijk gelekt.

Nog vragen over de verschillende virtual reality brillen? Klik dan door naar: Virtual Reality - Overzicht van alle VR-brillen.

Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

ADVERTENTIE

Over de auteur

Johnny van Spronsen

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Meer artikels van Johnny van Spronsen

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content