Hideo Kojima: 'ik blijf grote games maken'

'Dat is de missie die ik in het leven gekregen heb.'

In een interview met het Amerikaanse blad The New Yorker geeft Hideo Kojima aan dat hij grote games blijft maken zolang hij kan.

In het uitgebreide gesprek praat Kojima onder andere over zijn jeugd. Ook geeft hij aan dat hij overwoog om een sabbatical van een jaar te nemen na zijn vertrek bij Konami. Een vriend uit Hollywood bracht hem echter op andere gedachten.

"Wanneer je in Japan voor een groot bedrijf werkt, moet het management alles van tevoren goedkeuren. Hiervoor is het nodige papierwerk vereist. Als onafhankelijke ontwikkelaar kan ik alles veel sneller doen. Ik hoef geen tijd te investeren in onnodige presentaties."

Het interview geeft geen informatie over zijn nieuwe project. Afgelopen week is wel bekendgemaakt dat Hideo Kojima voor Sony aan een exclusieve PlayStation 4-game werkt.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain was Kojima's laatste game voor Konami. In Yvo's Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain review lees je wat hij van de game vindt.

Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Johnny van Spronsen

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread