'Mobiele game met Mario-thema is geen automatische hit'

Reggie Fils-Aime ziet niets in simpele overzettingen naar smartphones.

Nintendo of America-baas Reggie File-Aime zegt in een interview met Time Magazine dat het uitbrengen van een mobiele game met een Mario-thema niet automatisch voor succes zorgt.

"Helaas heerst een simplistische gedachtegang: breng een Mario-game uit voor mobiele apparaten en het geld stroomt binnen," zegt Fils-Aime. "Zo werkt het simpelweg niet. Dankzij de mentaliteit uit Kyoto die bij Nintendo leeft, is alles dat we doen een fantastische ervaring voor onze klanten."

"Om deze reden zetten we geen games klakkeloos over van onze handheld spelcomputers naar smartphones," vervolgt Fils-Aime. "We moeten software ontwikkelen op basis van een Nintendo franchise die op maat is gemaakt voor de speelstijl en controls van mobiele apparaten."

Fils-Aime legt uit dat Nintendo altijd games maakt die aansluiten op de hardware. Omdat de Nintendo 3DS en touchscreen apparaten significant verschillen, bestaat de kans dat een game de overgang van console naar smartphone niet goed doorstaat.

Eerder dit jaar kondigde Nintendo aan smartphonegames te maken. De social free-to-play titel Miitomo heeft een releasedatum in maart 2016.

Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread