De beste Fallout 4 mods

Een lijst met de beste, leukste en handigste gameplay, graphics en settlement mods.

Bethesda's games zijn sinds jaar en dag populair voor hun enthousiaste modding community. Hoewel de game nog maar net in de winkel ligt, zijn er al een heleboel Fallout 4 mods verschenen. En dit nog voor dat de officiële modding tools, die pas begin volgend jaar uitkomen, beschikbaar zijn.

Niet elke modder is echter even getalenteerd, dus is het handig om meteen een overzicht van de beste Fallout 4 mods te hebben. We hebben een selectie gemaakt en ze onderverdeeld volgens drie categorieën: gameplay mods, graphics mods en settlement mods. Deze lijsten worden regelmatig geüpdatet, zodat je steeds over de beste en leukste mods beschikt.

Pas echter wel op: mods installeren doe je op eigen risico. Het blijft software die niet officieel door Bethesda ondersteund wordt. Save dus eerst je game in een apart bestand voor je Fallout 4 begint te modden. Het is niet de eerste keer dat een ondergoed-modificatie een savegame naar de knoppen helpt. Lees ook steeds erg aandachtig de instructies over hoe je de mods installeert. Door een gebrek aan uniforme modding tools is er nog geen installatieproces die voor elke mod hetzelfde werkt.

Veel modding plezier!

De beste Fallout 4 gameplay mods

Allereerst nemen we een kijkje naar de beste Fallout 4 gameplay mods. Sommige gameplay mods voegen compleet nieuwe systemen toe, terwijl andere bestaande gameplay elementen lichtjes aanpassen. Hoe ver je wilt gaan kies je natuurlijk zelf. Als je echt wilt cheaten, is het makkelijker om gewoon onze Fallout 4 cheats te gebruiken. Onze selectie gaat van een volledige herwerking van het conversatiesysteem, over de mogelijkheid om meer kledij te dragen tot zelfs het trainen van een monster als companion.

Laatste update: 04/12/2015

Full Dialogue Interface

Download

gameplaymod1

Deze mod toont je de volledige dialooglijnen die je personage tijdens gesprekken kan zeggen. Weg zijn de parafrases en je hoeft niet langer te raden naar wat een sarcastische respons precies inhoudt. Een onmisbare mod voor zij die ondanks de sprekende protagonist toch naar hartenlust willen roleplayen.

Craftable Ammo

Download

gameplaymod2

Vind je het ook vreemd dat je hele interieurs, elektronica en zelfs drugs maakt, maar voor kogels overal moet rondneuzen of betalen? Met de Craftable Ammo mod craft je zelf munitie aan je Chemistry station. Welke ammo je kunt craften en de hoeveelheid hangt samen met je perks. Dit houdt het geheel geloofwaardig, waardoor deze mod perfect tussen de andere crafting past.

More Armor Slots

Download

gameplaymod3

Het is niet omdat je in een wrede post-apocalyptische samenleving leeft, dat je geen proper pak onder je bepantsering mag dragen. Deze mod laat je toe om vijf stukken armor boven de kledij te dragen die anders normaal heel je lichaam in beslag nemen. Ook kan je bijvoorbeeld een masker met een helm dragen, of een bandana met een bril. Sommige kledij clipt wel door je bepantsering, maar hoe meer opties om creatief te zijn met je outfit, hoe beter.

Dead Body Collision

Download

gameplaymod4

Gebruik een Behemoth lijk als zitbank. Maak van een hoopje dode Ghouls een opstapje naar hoger gelegen gebied. Duw een Super Mutant voor een deuringang en versper de weg voor zijn vrienden. Met deze mod loop je niet simpelweg door een gevallen vijand heen, maar behouden ze ook na de dood hun vastheid. Eindelijk kan je wraak nemen op die dekselse Mirelurkers door ze gewoon terug in zee te schoppen.

Creature Follower

Download

gameplaymod5

Ben je een misantroop of irriteer je je mateloos aan het gebrabbel van je companions? Ga dan eens met een dierlijke of synthetische vriend op stap! Kies een deathclaw, yao guai, synth, mutant hound, behemoth, gorilla, radscorpion of zelfs een kat als kameraad. Alle monsters (buiten de kat) vechten voor hun leven en luisteren naar je orders. Enkel relatiepraatjes zijn uitgeschakeld. Wie dus gezellig met een gorilla wil knuffelen, moet nog even op een andere mod wachten. Ondertussen kan je vriendelijke primaat wel schedels inslaan.

Lowered Weapons

Download

gameplaymod6

Geef toe, het ziet er wat vreemd uit dat je personage steeds met een gestrekte armen rondloopt. Spaar zijn of haar bi- en triceps door de Lowered Weapons mod te installeren. Hiermee richt je alleen je wapen wanneer je in een gevechtssituatie zit. Op deze manier neemt het model minder plaats op je scherm in beslag en verhoogt het je onderdompeling in de game. Voorlopig werkt deze mod nog niet in third-person.

Carry Weight Modifications

Download

gameplaymod7

Bedankt Bethesda dat alle rommel in Fallout 4 nu ook effectief nut heeft, maar dan had je het gewicht dat we kunnen dragen toch wat hoger mogen leggen. Met deze mod pas je je carry weight vlotjes aan. Nooit meer kiezen tussen een lading telefoons of speelgoedautootjes. Gedaan met onhandig items met je companions uitwisselen. Vanaf nu ben je een wandelende vuilkar. Je kunt trouwens je carry weight ook met onze Fallout 4 Console Commands aanpassen.

Easy Hacking

Download

gameplaymod8

Als je niet zo goed bent in woordspelletjes of gewoon niet houdt van de Fallout 4 Hacking minigame, moet je deze mod installeren. Hiermee tonen de terminals enkel nog het juiste antwoord. De verschillende beveiligingsniveau's blijven intact, dus je moet nog steeds de juiste perks hebben. Een must voor de diehard roleplayer, want het is toch niet omdat je zelf geen raadseltje kunt oplossen dat jouw meesterhacker dit ook niet kan?

De beste Fallout 4 graphics en visual mods

Goed, Fallout 4 ziet er wat ondermaats uit vergeleken met andere games van dit jaar. Gelukkig hebben Bethesda games altijd een sterke mod community die blijft sleutelen tot het maximale uit de engine is gehaald. Voor je het weet zijn er meer Fallout 4 graphics mod dan je kunt tellen. Texture packs, verbeterde lichteffecten, herwerkingen van het kleurenpalet; er komt geen einde aan. Onderstaande selectie wordt regelmatig geüpdatet om je game er steeds zo goed mogelijk te laten uitzien.

Laatste update: 04/12/2015

FPS Dynamic Shadows

Download

graphicsmod3

Één van de meest intensieve grafische processen in Fallout 4 is het renderen van schaduwen. Op plaatsen met veel objecten heeft dit een negatieve invloed op zelfs de krachtigste gaming pc's. Dit komt omdat de game een vaste draw distance aanhoudt. Deze FPS Dynamic Shadows mod lost dit probleem op door de draw distance van de schaduwen dynamisch aan te passen. Geef simpelweg in hoeveel frames je per seconden wilt halen en de mod doet zijn uiterste best om deze te benaderen.

Enhanced Wasteland Preset

Download

graphicsmod1

Sommigen vinden de graphics van Fallout 4 ontoereikend, terwijl anderen zweren bij de mooie uitzichten. Één ding is echter zeker en dat is dat Fallout 4 meer kleur heeft dan de voorgangers in de serie. De Enhanced Wasteland Preset mod brengt dit kleurenpalet meer naar de voorgrond door de toevoeging van enkele visuele trucjes zoals FXAA en Ambient Lightning. Een must voor wie wat meer leven in de wasteland wil zien.

Stalker Lightning

Download

graphicsmod2

De tegenhanger van de Enhanced Wasteland Preset mod. In tegenstelling tot de maker van de vorige graphics mod, ziet deze modder het leven schijnbaar heel wat somberder in. Net zoals in de S.T.A.L.K.E.R. games ziet de Commonwealth er met de Stalker Lightning mod een pak minder uitnodigend uit. Vaarwel kleurrijke wereld, welkom depressief post-apocalyptisch kleurenpalet. Of eerder: een gebrek aan kleuren. Grijs, grijs en nog eens grijs.

Darker Nights

Download

graphicsmod5

Vind je net als deze modder ook de nachten in de wasteland niet donker genoeg? Kies uit zeven verschillende niveau's om je nachtelijke uitstapjes spannender en gevaarlijker te maken. Bij de Darker Nights mod zitten ook enkele plugins die bepalen hoe goed de vijand je in de verschillende lichtomstandigheden detecteert. En niet alleen de openlucht is pikzwart, maar ook binnenlocaties die slecht verlicht zijn, worden dankzij deze mod donkerder.

Fr4nsson's Light Tweaks

Download

graphicsmod6

Deze mod werkt goed samen met Darker Nights. Het verwijdert de 'valse belichting' in zowel binnen- als buitenlocaties. Het resultaat is donkerder, maar ook realistischer omgevingen. Het licht op je Pip-Boy en hoofdlampen wordt plots een must om veilig door dungeons en metrotunnels te navigeren. Werkt perfect samen met de PipBoyShadows mod hieronder.

PipBoyShadows

Download

graphicsmod7

Een kleine mod die er voor zorgt dat je Pip-Boy en hoofdlampen schaduwen werpen op je omgeving. Deze schaduwen worden door de game engine zelf gegenereert. Het lijkt er dus op dat Bethesda zelf deze functie heeft uitgeschakeld. Omdat de Pip-Boy een licht in 360 graden werpt, zien de extra schaduwen er soms vreemd uit. Die van de hoofdlampen zien er stukken beter uit. Let wel op: het installeren van deze mod kan een impact hebben op de prestatie van je systeem.

Remove Interior Fog

Download

graphicsmod8

Vind je het ook vreemd dat elk interieur er uitziet alsof er net een kettingroker is langsgeweest? Deze mod verwijdert de onverklaarbare laag mist die je in elk gebouw ziet. Pas na het installeren van de Remove Interior Fog mod valt pas op hoeveel Bethesda dit fog trucje gebruikt om de framerate naar omhoog te krikken. Wel oppassen tijdens het installeren van deze mod: de afbeeldingen op de downloadpagina bevatten spoilers!

Vivid Landscapes

Download

graphicsmod4

Sommige textures in Fallout 4 zijn behoorlijk onscherp. Dit valt het hardst op wanneer je door de wildernis sluipt. Deze Vivid Landscapes mod verhoogt de details van de zand- en bosgronden. Kleine nuances die Bethesda reeds zelf in de game stak, zoals lege drankblikjes of voetstappen, gaan niet langer door vaagheid verloren.

De beste Fallout 4 settlement mods

De mogelijkheid om in Fallout 4 je eigen nederzettingen te bouwen, schreeuwt gewoon om met Fallout 4 settlement mods te worden uitgebreid. Er bestaan al mods om de bouwlimiet op te heffen, die honderden nieuwe objecten toevoegen en zelfs een modificatie die je toelaat om overal in de wereld te bouwen. En dit is nog maar het begin. Deze categorie wordt in de toekomst waarschijnlijk de meest spannende om in het oog te houden.

Let echter wel op: deze mods hebben een erg grote impact op de prestatie en stabiliteit van de game. Gebruiken op eigen risico.

Laatste update: 04/12/2015

Higher Settlement Budget

Download

settlementmod1

Je hebt waarschijnlijk al ontdekt dat de grootte van je Fallout 4 Settlements beperkt is. Niets zo irritant als moeten stoppen met het bouwen van je moederbasis net wanneer je een laatste bed of turret nodig hebt. Met deze mod maak je je settlement zo groot als je zelf wil. Pas wel op: grotere settlements belasten je systeem aanzienlijk.

Homemaker

Download

settlementmod5

Hoewel het settlement craften je heel wat vrijheid biedt, zijn de mogelijkheden uiteindelijk vrij beperkt. Deze mod voegt 600 nieuwe objecten toe, waaronder honderden nieuwe decoraties, twee nieuwe crops, nieuwe bedden en andere meubels. Daarnaast zijn er 35 nieuwe lichtbronnen en vier nieuwe soorten hekken. En als klap op de vuurpijl een hele nieuwe Institute build set. Een must voor creatieve architecten!

Settlement Supplies Expanded

Download

settlementmod2

Net als de Homemaker mod bevat ook deze een heleboel nieuwe items om in je basis te bouwen: 73 bruikbare meubels, 66 deuren, 4 interactieve objecten (waaronder een barber), 243 statische objecten en 1 nieuwe Power Armor Rack. Bouw een futuristisch huis, zet een dure auto voor de deur en bouw een boksarena in het midden van je settlement.

Working Food Planters

Download

settlementmod3

Jaloers op de plantenbakken in Graygarden? Ze zouden erg van pas komen op plaatsen waar je over weinig grond beschikt. Met deze mod kan je ze in je settlement bouwen. Het enige wat je nodig hebt is staal, fertilizer en de plant in kwestie. Eindelijk kan je een stadstuintje aanleggen of dakterras ontwerpen.

Better Generators

Download

settlementmod4

Met al deze mods om je settlement te vergroten en met nieuwe apparaten uit te breiden, heb je natuurlijk ook meer energie nodig. Om te voorkomen dat je een hele elektriciteitskazerne moet bouwen, installeer je best deze Better Generators mod. Zelfs een kleine generator levert je al vlot 10000 power op. Genoeg om heel de Commonwealth van stroom te voorzien.

Infinite Settlers

Download

settlementmod6

Nu dat je een basis hebt met oneindig veel nieuwe en futuristische bedden, plantenbakken op de meest onmogelijke plaatsen en onuitputbare energiebronnen, is het tijd om wat gasten uit te nodigen. Met deze mod verhoog je de bevolkingsgrens zo ver als je zelf wilt. Eindelijk vrijwilligers genoeg om je bouwvallige wolkenkrabber te bevolken. Voor je het weet groeit je settlement uit tot een klein dorp.

Create a New Settlement Anywhere

Download

settlementmod7

En uiteindelijk zijn we bij de meest geschifte Fallout 4 settlement mod aanbeland. Met deze mod kan je overal een workbench plaatsen en vervolgens beginnen bouwen. We gaan zelfs geen voorbeelden geven wat je allemaal kunt doen, want dit keer zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos. Of toch ééntje: bouw eens een brug over Boston. Gewoon, zo maar, omdat het kan. Of een penthouse op Infinity Tower misschien? Je kunt vast zelf nog leukere dingen verzinnen. Pas wel op: deze mod is erg belastend voor je systeem.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread