Microsoft wil Xbox 360-games verkopen op de Xbox One

Zonder credit card.

Microsoft werkt aan een manier om Xbox 360-games op de Xbox One te kunnen verkopen. Dit laat de Xbox-baas Phil Spencer weten via een Twitterbericht aan een fan .

De fan heeft het in het bericht over de betaalmethode op de Xbox 360. Op deze console is het zo dat je een credit card aan je account moet koppelen om via xbox.com een Xbox 360-game te kopen. Het systeem wil namelijk altijd een betaaloptie zien. Ook als de game niets kost.

Dankzij de backwards compatibility-functie voor de Xbox One krijgen meer mensen nu met deze restrictie te maken. Zo lopen eigenaars van cadeaukaarten soms games mis omdat ze hun creditcardgegevens niet hebben ingevuld.

"Dit probleem is bij ons bekend en we werken aan een oplossing", schrijft Spencer nu in een Twitterbericht.

Er is echter een manier om de game wel voor je Xbox One te krijgen, maar dit werkt alleen als je een Xbox 360 bezit. Als je de gratis game wilt, moet je hem eerst downloaden via de Xbox Marketplace op je Xbox 360. Hiermee omzeil je de verplichte betaaloptie. Vervolgens komt de game na een tijdje in de downloadlijst van je Xbox One terecht.

Microsoft maakte vorige maand de gratis Xbox Live Gold games voor december bekend.

1

Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Kevin van den Essen

Kevin van den Essen

Redacteur

Games zijn een belangrijk onderdeel van Kevins leven. Het bepaalde de keuze voor zowel zijn afgeronde ICT-opleiding als zijn huidige journalistieke opleiding. Als hij niet met games bezig is, luistert hij graag naar progressieve rockmuziek.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread