Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Activision verdient half miljard euro aan Call of Duty: Black Ops 3

De shooter heeft een beter openingsweekend dan de film Jurassic World.

Call of Duty: Black Ops 3 heeft tijdens zijn driedaagse openingsweekend meer dan 500 miljoen euro opgehaald. Dit meldt uitgever Activision Blizzard in een persbericht.

De first-person shooter is op 6 november wereldwijd uitgebracht. Op die dag en het aansluitende weekend heeft de game 512 miljoen euro opgebracht.

Call of Duty: Black Ops 3 beleefde hiermee het grootste openingsweekend van het jaar in de categorie amusementsproducten. De shooter heeft in drie dagen meer geld binnengehaald dan de film Jurassic World in hetzelfde tijdsbestek.

Black Ops 3 is tijdens het driedaagse openingsweekend in totaal 75 miljoen uur gespeeld. Het aantal uur gespeeld per persoon heeft nooit eerder zo hoog gestaan voor de franchise. Ook is de digitale verkoop bijna 100 % gestegen ten opzichte van vorig jaar. Twitch meldt ten slotte dat Black Ops 3 de meest gestreamde en bekeken 'launch title' van 2015 is.

Call of Duty: Black Ops 3 is speelbaar op de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Een lijst met multiplayer tips en tricks voor Black Ops 3 vind je op de site.

Bekijk op YouTube

Nog even tijd? Lees dan ook:

Read this next