Componist Nobuo Uematsu niet betrokken bij remake Final Fantasy 7

Maar wie dan wel?

Nobuo Uematsu is niet betrokken bij de remake van Final Fantasy 7, ook al is hij wel verantwoordelijk voor de soundtrack van de originele game. Dat bevestigt de componist in een interview met het Franse Jeuxvideo.

Wie Square Enix de muziek van de game wel laat doen, is nog onbekend. In de eerste Final Fantasy 7 remake trailer wordt muziek gebruikt uit de film Final Fantasy 7: Advent Children, waar Uematsu wel nog aan meewerkte.

In het verleden zijn andere componisten al aan de slag gegaan met Nobuo's originele tracks voor Final Fantasy 7 spin-offs. Zo verzorgde Takeharu Ishimoto de soundtrack voor Final Fantasy 7: Crisis Core, met daarin veel remixes van Uematsu's originele werk.

De remake van Final Fantasy 7 is in ontwikkeling voor de PlayStation 4. Een releasedatum is nog niet bekend.

Nog even tijd? Lees dan ook:

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread