Call of Duty: Black Ops 3 tips en tricks

Met de 4 belangrijkste Black Ops 3 tips.

Nu dat Call of Duty: Black Ops 3 in de winkel ligt, kunnen nieuwkomers en veteranen volop aan de slag in de single player, co-op campagne of populaire multiplayer.

De typische Call of Duty gameplay is voor de meeste gamers al een tweede natuur geworden. Black Ops 3 voegt echter enkele nieuwe elementen toe. Deze worden in de Boot Camp training mode uitgelegd, maar om je weg naar de overwinning wat te versnellen hebben we enkele extra Call of Duty: Black Ops 3 tips op een rij gezet.

Lees ook de rest van onze Black Ops 3 guide:

Multiplayer

Collectibles en Geheimen

De 4 belangrijkste Call of Duty: Black Ops 3 tips

Denk goed na over je wapenkeuze

De allereerste regel bij het kiezen van je wapen in Black Ops 3 is dat je altijd als secundair wapen een pistool bij je moet hebben. Een pistool kan je snel trekken wanneer de kogels van je primaire wapen op zijn, of wanneer je iemand snel moet uitschakelen in plaats van te wachten op het herladen. Een pistool is dus erg handig, daarom dat je het ook altijd moet upgraden. De Annihilator perk is ook een aanrader om meer schade te doen, maar je offert dan wel vuursnelheid en munitie op.

De keuze van je primaire wapen hangt helemaal samen met je speelstijl. Trotseer je de vijand het liefst in kleine ruimtes en van dichtbij? Kies dan voor een shotgun die meestal met één schot dodelijk is. Bekijk je het liever van op een afstandje? Ga dan voor de sniper rifle. Rocket Launchers zijn erg destructief, maar hebben slechts een beperkt aantal schoten. De meeste gamers stellen zich echter tevreden met een Assault Rifle, Light Machine Gun (LMG) of Submachine Gun (SMG). Alle drie deze wapensoorten komen het beste tot hun recht in middellange afstanden.

Experimenteer met de verschillende soorten wapens en tot je een speelstijl die bij je past gevonden hebt. Maar nogmaals: houd steeds je pistool in de aanslag voor de spannende gevechten op een kleine oppervlakte.

Vergeet natuurlijk ook de verschillende soorten granaten niet. Dodelijke granaten zijn ideaal om een verscholen vijand op te blazen. Je kunt de granaat ook "koken" door ze langer in je hand te houden en de explosie perfect te timen. Vergeet ze echter niet op tijd los te laten of je blaast jezelf op! Tel tot drie en smijt ze dan weg.

Tactische granaten zijn handig om de vijand op verschillende manieren te hinderen, zoals een flashbang om te verblinden of de EMP om elektronica te verstoren. Flashbangs zijn nuttig tegen menselijke tegenstanders, maar nutteloos tegen robots. Schakel hen met een EMP uit.

Beheer je Loadout in de Armory

Je kunt je Loadout met verschillende wapens en kaarten personaliseren. Doorheen de game speel nieuwe opties vrij en in de multiplayer vallen er nog een heleboel meer te verdienen.

Unlock de Overkill Wildcard op level 20 om voortaan twee primaire wapens te dragen, in plaats van enkel een pistool als secundair wapen. Kan je zo lang niet wachten? Op level één krijgt je Copycat Tac-Rig waarmee je wapens die je vindt kunt oppikken en gebruiken.

Gebruik waar nodig ook de Mobile Armories. Aan deze station die over de game staan verspreid kan je je Loadout veranderen. Heel handig wanner je merkt dat een bepaalde strategie niet werkt of je in het volgende stuk bijvoorbeeld een sniper rifle nodig hebt.

Vergeet ook niet om steeds munitie in ammo crates en boxes te zoeken. Dozen vullen je wapen één keer, terwijl je kisten meerdere malen kunt gebruiken. Het kan nooit kwaad om wat extra stock in te slaan.

Het belang van DNI vaardigheden

Naast het beheren van je wapens en munitie, moet je ook extra aandacht aan je DNI (Direct Neural Interface) wijden. Hiermee kan je enkele offensieve kunstjes uithalen. Doorheen de game kan je Fabrication Kits verzamelen waarmee je nieuwe vaardigheden unlockt. Deze zijn handig tijdens de latere delen van de campagne en de multiplayer. Verzamel er dus zoveel mogelijk.

De DNI wordt na de tweede missie beschikbaar, uitgerust met een heleboel vaardigheden. Gebruik de Fabrication Points die je tijdens de missies verdient om deze vrij te spelen en ze in je Cyber Core Station te activeren.

Hou er echter rekening mee dat een DNI vaardigheden meestal slechts één type vijand beïnvloedt. Sommige zijn handig tegen robots, andere hebben het op mensen gemunt. Kies dus altijd de beste abilities voor de uitdaging. Deze twee zijn alvast erg handig:

Blinding Swarm: onderdeel van de Devastation tree. Deze zwerm nanobots leidt vijanden tijdelijk af. Je kunt snel dichterbij komen en ze uitschakelen. Gebruik het ook defensief voor wanneer je dringend ergens moet ontsnappen.

Remote Hijack: onderdeel van de Control tree. Hiermee neem je vijandige drones over. Dit is handig wanneer je omsingeld bent of gewoon chaos vanuit de lucht wilt zaaien. Nog beter, wanneer je klaar bent, kan je de drone laten neerstorten en als vliegende bom gebruiken.

Accolades verdienen

Naast de missie objectieven, krijg je ook de mogelijkheid om Accolades te verdienen. Voltooi deze mini-Achievements om extra ervaringspunten voor je soldaat en Fabrication Kits voor je DNI vaardigheden te verdienen.

De Accolades worden moeilijker naargelang de moeilijkheidsgraad die je kiest. Op Recruit of Regular vallen ze goed mee. Vanaf Hardened en Veteran zijn ze al een heel pak uitdagender. Realistic moet je alleen trotseren als je al heel wat Call of Duty ervaring hebt of een goede co-op partner aan je zijde hebt.

De Accolades variëren van het opblazen van containers tot heel de missie uitspelen zonder schade op te lopen. Sommige vereisen heel wat oefening voor het je zal lukken, dus geef het niet te snel op. De beloningen zijn het zeker waard.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

De 5 best verkochte games deze week

Week 36 (6 t/m 12 september 2021).

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carrièremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread