Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe details Nier: Automata onthuld

Meerdere protagonisten en toegankelijke gameplay.

Nier: Automata regisseur Taro Yoko en producer Yosuke Saito onthullen nieuwe details omtrent hun aankomende actie role-playing game.

In een interview met het Japanse tijdschrift Famitsu werd onder andere bekend gemaakt dat de game meerdere protagonisten heeft. Recente gameplaybeelden onthulden al de androïde 2B, die volgens Taro Yoko niet per definitie als vrouw geduid kan worden. Het gender van de verschillende androïden zijn volgens Yoko geheim, maar ze vertonen zowel mannelijke als vrouwelijke gelaatstrekken.

De game wordt grotendeels ontwikkeld door de studio PlatinumGames. Volgens Yoko kan de actievolle gameplay waar de ontwikkelaar bekend om staat sommige spelers enigszins afschrikken. De studio werkt er echter aan om de gameplay zo toegankelijk mogelijk te maken.

Hoewel Nier:Automata zich in dezelfde wereld als Nier afspeelt, zijn de games qua verhaal niet met elkaar verbonden. Wel bestaat er een kans dat personages of gebeurtenissen een opwachting maken die liefhebbers van de eerste Nier-game bekend voorkomen.

Nier:Automata is momenteel in ontwikkeling voor de PlayStation 4. Recentelijk werden de eerste Nier:Automata gameplaybeelden getoond.

Bekijk op YouTube

Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Read this next