Nier New Project grotendeels ontwikkeld door Platinum Games

Square Enix regisseert het vervolg op Nier.

Square Enix regisseert en geeft Nier New Project uit, maar de ontwikkeling voor de opvolger van Nier ligt grotendeels bij Platinum Games. Dat vertelt Yasuhisa Taura van Platinum Games aan Gamespot.

"Ik wilde iets nieuws creëren en ik ben groot fan van de originele game," zegt Taura. "Ik werkte al aan een nieuw projectvoorstel in de trant van een Nier-opvolger. Rond diezelfde tijd benaderde Square Enix ons met het voorstel om samen aan een nieuw project te werken. Dat was niet per se Nier, maar ze wilden samen een game ontwikkelen. Wij zeiden dat we een idee hadden voor een vervolg op Nier. Zo kwam deze game tot stand."

Taura zegt dat de combat van Niers opvolger vermakelijk wordt en dat de ervaring die Platinum Games met actievolle titels heeft hierbij helpt. Taro Yoko van Square Enix regisseert de game en Keiichi Okabe verzorgt wederom de muziek.

Square Enix kondigde de opvolger van Nier onder codenaam Nier New Project aan tijdens zijn E3 2015-persconferentie. De game is momenteel enkel voor de PlayStation 4 aangekondigd.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread