'Prijs PlayStation VR even hoog als nieuwe spelcomputer'

400 euro?

Wanneer de virtual reality-headset PlayStation VR in de winkels ligt, betaal je er ongeveer evenveel voor als voor een 'nieuwe spelcomputer'. Dat zegt Sony Computer Entertainment-topman Andrew House in een interview met persbureau Bloomberg.

Een exacte prijs blijft vooralsnog uit. De PlayStation 4 werd oorspronkelijk uitgebracht voor 399,99 euro. De Xbox One kostte 499,99 euro, maar is inmiddels 100 euro in prijs gezakt. Een Wii U kost rond de 299,99 euro.

Prijzen van concurrerende brillen staan over het algemeen ook nog niet vast. Een ontwikkelaarsversie van de Oculus Rift kost circa 310 euro, de consumentenvariant heeft nog geen prijs. Hoe duur de Vive van Valve en HTC wordt, is niet duidelijk. De Gear VR van Samsung kost 199,00 euro. Daarbij is je smartphone het scherm.

Sony maakte op de Tokyo Game Show vorige week bekend dat PlayStation VR de nieuwe naam is van Project Morpheus. De VR-bril lanceert in 2016.

Nog vragen over de verschillende virtual reality brillen? Klik dan door naar: Virtual Reality - Overzicht van alle VR-brillen.

Nog even tijd? Lees dan ook:

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread