De virtual reality headset van Sony voor de PlayStation 4 heet vanaf nu PlayStation VR. De werknaam Project Morpheus behoort definitief tot het verleden.

Dit is vanmorgen op Sony's Tokyo Game Show persconferentie aangekondigd. Daarnaast werd een trailer met enkele PlayStation VR games getoond. Waaronder RIGS, een mech game van ontwikkelaar Guerilla; de onderwater wereld van The Deep; en gangster game London Heist.

Atsushi Morita, de baas van Sony Computer Entertainment Japan en Asia, laat weten dat er deze week op de Tokyo Game Show al enkele games en demos voor de PlayStation VR speelbaar zijn. Meer bepaald Final Fantasy 14 Online, Summer Lesson, Kitchen, Dynasty Warriors 7 VR demo, RIGS, Joysound VR en Hatsune Miku VR Tech demo.

Een officiŽle releasedatum is nog niet bekend, maar de PlayStation VR wordt de eerste helft van 2016 verwacht.

Nog vragen over de verschillende virtual reality brillen? Klik dan door naar: Virtual Reality - Overzicht van alle VR-brillen.

Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

ADVERTENTIE

Over de auteur

Kurt Brunenberg

Kurt Brunenberg

Redacteur

Kurt is al vanaf de vroege jaren 90 bezig met gamen. Alles is begonnen met Super Mario Bros op de NES. Speelt sindsdien nog altijd graag platformers maar is ook vaak bezig met racegames, voetbalgames en tycoons.

Meer artikels van Kurt Brunenberg

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content