Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Football Manager 2016 heeft releasedatum

Mourinhootje spelen vanaf 13 november.

Football Manager 2016 komt op 13 november voor de Mac en pc uit. Daarnaast kun je nog twee versies verwachten, laat ontwikkelaar Sports Interactive weten.

De exacte releasedatum van Football Manager Touch en Football Manager Mobile is nog niet bekend. Het is wel zeker dat deze titels ergens tussen de release van Football Manager 2016 en Kerstmis uitkomen.

Football Manager Touch is een losstaande versie van de Classic Mode uit de vorige editie van Football Manager. Dit is een vereenvoudigde versie van de gewone game en komt zowel voor de Mac en pc als voor tablet uit. De game heeft cross-save-compatibiliteit waardoor je op meerdere apparaten kunt spelen. Football Manager Mobile komt dan weer op de meeste Android- en iOS-apparaten uit en stond voorheen bekend als Football Manager Handheld.

Football Manager 2016 heeft weer de nodige vernieuwingen. Bij Fantasy Draft krijg je als manager een vast budget waarmee je een nieuwe selectie bouwt. Met dit team kun je dan tegen anderen in een minicompetitie spelen. Met Create-A-Club maak je een nieuwe ploeg aan, waarvan je onder andere de naam en de kleuren kiest. Dit zelfgemaakte team voeg je in een competitie naar keuze in.

De 3D-match engine is ook weer onder handen genomen, met meer dan 2000 nieuwe animaties tot gevolg. Je kunt ook het uiterlijk van je eigen manager aanpassen want deze zie je vanaf nu aan de zijlijn staan.

Wie Football Manager digitaal reserveert bij Steam bijvoorbeeld, ontvangt toegang tot een bèta die twee weken voor de release verschijnt. De progressie hiervan kan je overnemen naar de uiteindelijke versie indien gewenst.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Football Manager 2016

PC, Mac

Football Manager Mobile

Android, iOS

See 1 more

Football Manager Touch

Android, iOS, PC

Related topics
Over de auteur
Kurt Brunenberg avatar

Kurt Brunenberg

Redacteur

Kurt is al vanaf de vroege jaren 90 bezig met gamen. Alles is begonnen met Super Mario Bros op de NES. Speelt sindsdien nog altijd graag platformers maar is ook vaak bezig met racegames, voetbalgames en tycoons.

Reacties