Eerste trailer Grand Theft Auto film uitgebracht

The Gamechangers wordt deze maand nog uitgezonden.

De BBC brengt een eerste trailer voor de Grand Theft Auto film The Gamechangers uit. De omroep heeft de video inmiddels weer verwijderd, maar het filmpje is nog wel op het internet te vinden.

De BBC beschrijft The Gamechangers als een 'feitelijk drama'. De 90 minuten durende film vertelt het verhaal van de ontwikkeling en controverse rondom Grand Theft Auto 3. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor Jack Thompson, een advocaat die jarenlang probeerde om games als GTA in de ban te doen.

Eerder dit jaar raakte al bekend dat Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe in de film de rol van Rockstar-oprichter Sam Houser vertolkt. De Amerikaanse acteur Bill Paxton (Aliens) speelt Jack Thompson.

De BBC laat weten dat The Gamechangers voor een volwassen publiek bedoeld is. De omroep maakt tevens duidelijk dat de film niet door ontwikkelaar Rockstar is goedgekeurd. De studio klaagde de BBC eerder dit jaar al aan vanwege een schending van het auteursrecht.

Rockstar geeft aan dat de studio een impasse met de BBC heeft bereikt. "Het is ons doel om ervoor te zorgen dat onze eigendommen niet worden misbruikt door een bedrijf dat een onofficiŽle interpretatie van bepaalde gebeurtenissen rondom Rockstar Games maakt", aldus moederbedrijf take-Two.

"We hebben meerdere keren geprobeerd om tot een overeenkomst met de BBC te komen, maar dat heeft tot nu toe niks opgeleverd. Het is onze verplichting om ons intellectuele eigendom te beschermen en dat heeft helaas tot onze aanklacht geleid".

De BBC is ondanks deze rechtzaak toch van plan om de film uit de zenden. The Gamechangers is op 15 september om elf uur 's avonds op BBC 2 te zien.

Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Mathijs Proos

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Gerelateerde content

Microsoft kondigt 50+ nieuwe games voor Xbox Game Pass aan

Final Fantasy, The Witcher 3, Minecraft Dungeons en meer.

Death Stranding komt volgend jaar naar de pc

Norman Reedus bewonderen in een nog hogere resolutie.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread