Eerste trailer Grand Theft Auto film uitgebracht

The Gamechangers wordt deze maand nog uitgezonden.

De BBC brengt een eerste trailer voor de Grand Theft Auto film The Gamechangers uit. De omroep heeft de video inmiddels weer verwijderd, maar het filmpje is nog wel op het internet te vinden.

De BBC beschrijft The Gamechangers als een 'feitelijk drama'. De 90 minuten durende film vertelt het verhaal van de ontwikkeling en controverse rondom Grand Theft Auto 3. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor Jack Thompson, een advocaat die jarenlang probeerde om games als GTA in de ban te doen.

Eerder dit jaar raakte al bekend dat Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe in de film de rol van Rockstar-oprichter Sam Houser vertolkt. De Amerikaanse acteur Bill Paxton (Aliens) speelt Jack Thompson.

De BBC laat weten dat The Gamechangers voor een volwassen publiek bedoeld is. De omroep maakt tevens duidelijk dat de film niet door ontwikkelaar Rockstar is goedgekeurd. De studio klaagde de BBC eerder dit jaar al aan vanwege een schending van het auteursrecht.

Rockstar geeft aan dat de studio een impasse met de BBC heeft bereikt. "Het is ons doel om ervoor te zorgen dat onze eigendommen niet worden misbruikt door een bedrijf dat een onofficiële interpretatie van bepaalde gebeurtenissen rondom Rockstar Games maakt", aldus moederbedrijf take-Two.

"We hebben meerdere keren geprobeerd om tot een overeenkomst met de BBC te komen, maar dat heeft tot nu toe niks opgeleverd. Het is onze verplichting om ons intellectuele eigendom te beschermen en dat heeft helaas tot onze aanklacht geleid".

De BBC is ondanks deze rechtzaak toch van plan om de film uit de zenden. The Gamechangers is op 15 september om elf uur 's avonds op BBC 2 te zien.

Speel je liever zelf GTA 5 in plaats van de film te bekijken? Ga dan aan de slag met ons overzicht van GTA 5 cheats voor PS4, pc en Xbox om chaos te creëeren in Los Santos.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Mathijs Proos

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Gerelateerde content

Verder op de site...

De 5 best verkochte games deze week

Week 36 (6 t/m 12 september 2021).

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carrièremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread