Call of Duty: Black Ops 3 multiplayer geeft vol gas

Yvo speelt de bčta.

Treyarch neemt voor de aankomende Call of Duty-editie het stokje van Sledgehammer Games over. De ontwikkelaar gaat terug naar de toekomst en stopt de serie opnieuw in een futuristisch jasje. Het Exo Suit uit Advanced Warfare hangt weer in de kast, maar dankzij biotechnologie en cybernetica zitten er nog genoeg geavanceerde snufjes in Call of Duty: Black Ops 3. Voor de multiplayer gaat de schop erin en wil de ontwikkelaar een strakkere 'combat loop'. Kort samengevat: meer actie.

Wat direct opvalt tijdens de bèta is dat de shooter als een trein loopt. De snelheid is namelijk omhoog geschroefd, wat je onder meer ziet in het feit dat je nu ongelimiteerd kunt sprinten. Geen perks, geen aflopend metertje. Gewoon rennen tot je erbij neervalt.

Het oneindig springen uit Call of Duty: Advanced Warfare is echter wel aan banden gelegd. Terwijl je springt, verschijnt er een balkje in beeld. Deze raakt leeg naarmate je een vaardigheid gebruikt. Je moet dus goed timen als je op een dak wilt springen of een gat wilt overbruggen. Een bijkomstig voordeel is dat spelers minder geneigd zijn om als neurotische stuiterballen te bunnyhoppen.

Lees ook onze Black Ops 3 tips en Black Ops 3 Multiplayer tips!

Een nieuwe vaardigheid in Call of Duty: Black Ops 3 is wallrunning. Dit trucje is al eerder in Titanfall gebruikt, maar dat mag de pret niet drukken. Je staat bijvoorbeeld voor een gapend gat waar je ongetwijfeld al meerdere malen naar beneden gepletterd bent. Je neemt een aanloop, maakt een flinke sprong, rent over de rotswand langs de afgrond en landt tot slot weer veilig op de grond aan de overkant. Alleen een jury om je punten te geven ontbreekt nog.

Met deze acrobatische toeren word je niet automatisch een (muur)lopende schietschijf. Ondertussen kun je namelijk gewoon blijven schieten. Niet alleen als je rent of springt, maar ook tijdens het wallrunnen en powersliden. Zelfs onder water kun je je magazijn leegpompen op een zwemmende tegenstander. Ter land, ter zee en in de lucht, maar dan met een machinegeweer in je handen.

Ook nieuw zijn de Specialists. Met een negental personages zijn de spelers qua uiterlijk wat minder divers, maar wel een stuk herkenbaarder. Wanneer je bijvoorbeeld Outrider om de hoek ziet komen, weet je wat je te wachten staat. Zo heeft de vrouwelijke Specialist onder meer een pijl en boog met explosieve koppen, die met een welgemikt schot je lichaamsdelen als confetti laten exploderen. Aan gore ontbreekt het dan ook niet in Call of Duty: Black Ops 3.

cod

Elke Specialist heeft een uniek wapen en vaardigheid, die je door te levelen één voor één kunt vrijspelen. De wapens zijn er voor offensieve doeleinden, zoals een minigun, grenade launcher of pistool waarmee één raak schot gelijk dodelijk is. Speciale vaardigheden zoals tijdelijke onzichtbaarheid, een speed boost of een stukje terug teleporteren hebben een meer defensieve functie. Je kunt voor elke match echter maar een van de twee skills selecteren en ze zijn daarbij beperkt inzetbaar. De Specialists zijn dus een leuk extraatje, maar het is nog afwachten of ze echt het verschil kunnen uitmaken.

Treyarch heeft voor de multiplayer weer het Pick 10-systeem van stal gehaald. Het bestaat alleen maar uit wapens, uitrusting en perks. In tegenstelling tot Call of Duty: Advanced Warfare staan wildcards en scorestreaks dus weer los van dit systeem. Daardoor puzzel je iets minder over de loadout waarmee je het slagveld betreedt. Wel is het zo dat je met dezelfde Unlock Tokens om de skills van de Specialists te ontgrendelen ook nieuwe wapens, uitrusting, perks en scorestreaks kunt vrijspelen.

Tijdens de bèta komt in ieder geval naar voren dat Treyarch zijn beloften over een strakkere 'combat loop' weet in te lossen. Vooral dankzij onbeperkt sprinten en wallrunning ren je als de bliksem richting de vuurgevechten, maar ook de verticaliteit speelt nog steeds een rol. Het is alleen nog de vraag in hoeverre de Specialists in de multiplayer uiteindelijk voor meer diepgang gaan zorgen.

Call of Duty: Black Ops 3 komt op 6 november uit voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

FIFA 22 Web App en Companion App - Alle info die je nodig hebt

Alles over FIFA 22 Web App en Companion App dat je moet weten.

Dit zijn de gratis PlayStation Plus games van oktober

De concurrentiestrijd is losgebarsten.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread