We leven in een commerciŽle wereld. Zelfs het beste product overleeft het niet zonder goede marketing. En dat is met videogames niet anders. Een game van gemiddelde kwaliteit kan een hit worden als deze ondersteund wordt met een goede marketing campagne, en zal waarschijnlijk populairder zijn dan een juweeltje met een kleiner reclamebudget. Het is een wrede realiteit.

Advertentiecampagnes voor videogames kunnen onderverdeeld worden in twee types. De eerste is de 'klassieke' advertentie, waarbij fragmenten van gameplay afgewisseld worden door trailers die mooi presenteren. Maar er zijn ook advertenties die dat patroon doorbreken en de aandacht trekken door iets geheel anders te doen. Vaak op een manier dat je pas op het einde begrijpt dat het reclame voor een game betreft.

Dergelijke campagnes zijn meestal de meest memorabele en blijven jaren later nog hangen. Wij zetten de speciaalste even op een rijtje. Verander niet van zender tijdens deze commerciŽle break!

asdads

ADVERTENTIE

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Meer artikels van Redactie

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content