Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Twitch Plays Dark Souls verslaat Asylum Demon

Maar er was wel een hack voor nodig.

Duizenden spelers hebben tegelijk de Asylum Demon verslagen in Twitch Plays Dark Souls, en daarmee is de eerste baas van de game overwonnen. Daarvoor zat men dagenlang vast in het tutorialgebied. De reis gaat nu verder van de Firelink Shrine, naar de Undead Burg.

Twitch Plays Dark Souls is een variatie op het populaire Twitch Plays Pokémon. Iedereen die meekijkt naar de stream, kan via de chat aangeven wat het in-game personage moet doen door de knoppencombinaties in te typen. Dat uitte zich in Dark Souls vooral in een personage dat constant tegen dezelfde muur aanrolde.

Daarnaast moesten de spelers helemaal opnieuw beginnen, omdat ze per ongeluk hun personage hadden gewist. Ook zat men lang vast toen de Dark Sign werd ge-equipped en er keer op keer teruggeteleporteerd werd naar de dichtstbijzijnde bonfire.

Om toch voortgang te maken, hebben de bedenkers achter Twitch Plays Dark Souls de game nu zelf aangepast. Na iedere actie pauzeert Dark Souls circa 30 seconden, waarna iedereen een actie in kan typen. De actie met de meeste stemmen, wordt in de game doorgevoerd. Daarna begint een nieuwe ronde.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties