Final Fantasy 7 nu uit op iOS

Zet optioneel de (meeste) gevechten uit.

Square Enix lanceert vandaag Final Fantasy 7 op iOS. Deze mobiele versie is gebaseerd op de pc-versie. Eerder was al bekend dat deze in de zomer zou uitkomen, maar een exacte releasedatum werd niet genoemd.

Je vindt een virtuele controller op het scherm, geplaatst over de game. Je kunt de transparantie van deze overliggende knoppen aanpassen. Ook heb je een Max Stats-optie, waarmee je personages direct een hoog level hebben.

Ten slotte kun je gevechten uitzetten, die normaal gesproken willekeurig starten. Ook wel 'random encounters' genoemd. Gevechten die bij het verhaal horen voer je nog steeds. Vaak zijn dat baasgevechten.

De role-playing game neemt 2 GB in maar je hebt 4 GB vrije ruimte nodig om de game te downloaden. Om de game te spelen heb je minimaal een iPhone 5s, derde generatie iPad of een iPad mini 2 nodig. Oudere iOS-apparaten zorgen voor 'uitzonderlijk' langzame snelheden.

Je vindt de klassieke JRPG in de App Store voor 15,99 euro. Tijdens de E3 2015 kondigde Square Enix een Final Fantasy 7 Remake aan die op onbekende datum uitkomt voor de PlayStation 4 en andere platformen.

De versie die nu uit is op de pc en iOS, komt in de winter ook nog naar de PlayStation 4.

Nog wat tijd om te doden? Geef deze artikels een kans:

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread