Just Dance 2016 maakt van je smartphone je danspartner

En van je huiskamer een danszaal.

Nu motion controls steeds meer uit de mode verdwijnen zet Just Dance 2016 volledig in op het gebruik van smartphones. Via een gratis te downloaden applicatie en een wifi-verbinding maak je contact met je console en zijn je bewegingen registreerbaar. Zo verandert je huiskamer in een handomdraai in een dansfeestje.

In de nieuwe modus Dance Party die op Gamescom wordt getoond, draait het allemaal om samenspel. Je verdient geen individuele punten, maar werkt samen naar de hoogste score toe. In felle neonkleuren wordt het geheel in een jaren 80-vibe gepresenteerd. Je ziet niet alleen een danser de gewenste bewegingen voordoen, maar onderaan in beeld verschijnen er ook iconen die je attenderen op het aankomende danspasje.

Omdat er geen camera gebruikt wordt, wordt je danswerk niet compleet geregistreerd. Enkel de positionering van je smartphone speelt een rol, dus er valt wat te sjoemelen met de hevigheid van je interactie. Just Dance daagt je dan ook uit om zelf zo creatief mogelijk te zijn en je eigen draai aan het geheel te geven. Het gaat niet om een perfecte uitvoering, maar juist om een persoonlijke toewijding. Ga zo los als je wilt of beperk je tot een minimale inzet.

Hoewel je geen motion sensor nodig hebt om de meeste modi van Just Dance 2016 te spelen, is dat wel cruciaal voor de nieuwe modus Showtime. In deze toevoeging krijg je de complete vrijheid om te doen wat je wilt. Er worden geen danspasjes voorgedaan, maar je krijgt enkel de tekst van het nummer te zien. Zo wordt Just Dance een soort karaokeversie waar vrij in gedanst kan worden. De Kinect- of PlayStation Eye-camera filmt je dansuitspattingen en projecteert er volgens speciale effecten op. Je danssessie verandert op die manier in een videoclip.

JD

Als je tevreden bent met het resultaat, deel je deze eventueel via social media of sla je het in Just Dance TV op. Hier vind je alle fan-content van Just Dance 2016. Je deelt je prestaties met de wereld of bekijkt die van andere dansfanaten terug. Via de World Video Challenge download je video's van andere spelers en ga je de strijd met ze aan.

Voor de presentatie hebben een paar Ubisoft-medewerkers uit Parijs hun versie van I Gotta Feeling van The Black Eyed Peas opgenomen. Wat volgt is een danswedstrijd, waarbij de video van de tegenstander en die van jezelf op het scherm worden getoond. Heb je een goed resultaat behaalt, dan kun je het opgenomen fragment online zetten. Andere spelers kunnen je dan uitdagen.

Just Dance 2016 is dankzij het gebruik van smartphones gemakkelijk te leren en met veel andere mensen te spelen. Nu de Kinect niet meer standaard met de Xbox One wordt geleverd en ook de PlayStation Eye niet in elke huisraad gevonden kan worden, is de instapdrempel een stuk lager om direct met het grootste gedeelte van de game aan de slag te gaan. De registratie van al je danspasjes lijkt hier enerzijds wel onder te lijden, anderzijds bevordert wel je eigen creativiteit.

Just Dance 2016 is vanaf 23 oktober verkrijgbaar voor de Nintendo Wii, Nintendo Wii U, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Derek Taal

Derek Taal

Redacteur

Rolt nog met regelmaat diverse huis- en tuinartikelen in Katamari Damacy op. Verliest zich echter ook met gemak in role-playing games en point-and-click adventures.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread