Films die gebaseerd zijn op een boek zijn al lange tijd de norm en verbazen niemand meer. Al enkele jaren worden ook films gemaakt die door games zijn geďnspireerd. Meestal kunnen deze projecten echter bij gamers op weinig enthousiasme rekenen.

Want laat ons eerlijk zijn, de meeste films gebaseerd op games zijn matig tot slechte adaptaties. Soms is dit de schuld van de producer of regisseur die geen voeling heeft met het bronmateriaal, soms vertaalt een spelwereld gewoon niet goed naar het grote scherm. Denk bijvoorbeeld aan de pijnlijke 'Mortal Kombat' films, of nog erger het 'Street Fighter' misbaksel.

Dit wil niet zeggen dat alle films gebaseerd op games slecht zijn. Hoewel het geen klassiekers zijn vallen films als 'Tomb Raider' en 'Hitman' best mee. 'Need for Speed' is een goede actiefilm met spannende racescčnes. 'Silent Hill' wist succesvol de sfeer van de games over te brengen op de kijker.

Videogames kunnen een enorme inspiratiebron zijn voor filmmakers. Al lijkt het er steeds meer op dat er nog weinig studio's zijn die het risico durven nemen om een film op een game te baseren.

Op de volgende pagina's vind je games die volgens ons goede films of televisieseries zouden opleveren. Rond sommige van deze titels doen al jaren de ronde dat een filmmaker ermee aan de slag is, maar tot nu toe is er nog steeds geen enkele van deze films verschenen.

1
De film 'Mortal Kombat' uit 1995. Geregisseerd door Paul Anderson (bekend van 'Event Horizon' en 'Resident Evil') maakte, ondanks een hilarische Christopher Lambert als Raiden, geen diepe indruk op niet-gamers.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Meer artikels van Redactie