The Dota 2 International 2015 - dag 2

Outsiders blijven verrassen.

Dag twee van The International 5 Main Event werd dankzij DDOS-aanvallen in grote mate getekend door technische problemen. Uiteindelijk konden na enkele uren vertraging de matches dan toch gestart worden.

Voor de start van TI5 voorspelde iedereen dat het de spannendste International ooit zou worden en dag twee bevestigde deze voorspelling eens te meer. The International 5 is nu al het toernooi van de underdog.

We zetten alle wedstrijden van dag twee van The International 5 even op een rij. Er zitten enkele verrassingen tussen!

Evil Geniuses vs. compLexity Gaming (2-0)

In dit Noord-Amerikaanse onderonsje is Evil Geniuses (EG) op papier het sterkste team. compLexity (coL) maakte in de kwalificatierondes echter een sterke indruk.

Maar op een wereldkampioenschap is ervaring vaak doorslaggevend. Want hoewel coL in de eerste match erg agressief van start gaat, weet EG en Fears Anti-Mage zijn hoofd koel te houden. Na een half uur beseft coL dat ze snel van hun vroege voorsprong gebruik moeten maken, maar een gefaalde bekamping van EG's barracks doet de match helemaal omkeren.

EG raast over de map en weet objectief na objectief te verzekeren. Ondanks hun perfecte start moet coL door een gebrek aan een plan voor de latere matchfases de duimen leggen.

De tweede match begint erg spannend. Beide teams zijn dankzij sterke drafts erg aan elkaar gewaagd. coL heeft met Lina en Sven twee krachtige stuns, maar EG reageert erg slim door een Blink Dagger te kopen voor Ember Spirit. Wat volgt is een indrukwekkend lesje in het ontwijken van disables.

coL is duidelijk onder de indruk van SumaiL prestaties en geeft stap voor stap de match uit handen. EG schakelt zijn Noord-Amerikaanse broeders uit en zet zijn overtuigende weg in de Upper Bracket verder. coL wordt ondertussen naar de Lower Bracket verbannen, maar heeft nog een kans om zich een weg terug naar de top te vechten.

Team Secret vs. EHOME (0-2)

Team Secret wordt als het beste team van het moment beschouwd. Als je een week geleden beweerde dat zij hun eerste wedstrijd zouden verliezen van een kwalificatieteam, had iedereen je gek verklaard.

In de eerste game lijkt Team Secret aanvankelijk over zijn Chinese rivaal te walsen. EHOME's team is afhankelijk van Cty's Storm Spirit, maar deze verliest zijn lane hopeloos tegen Arteezy's Shadow Fiend. EHOME verliest gevecht na gevecht en de nederlaag lijkt slechts een kwestie van tijd.

Maar dit is buiten Cty en de teamfight combo Winter Wyvern-Phoenix gerekend. Dankzij prachtig individueel spel en sierlijke gecoördineerde teamgevechten buigt EHOME hun immense achterstand om naar een onwaarschijnlijke overwinning. Terwijl de "EHOME, EHOME, EHOME" aanmoedigingen nog in het stadion naklinken, blijft Team Secret verweesd achter. Hoe hebben ze dit uit handen kunnen geven?

En dat Team Secret een fikse mentale tik heeft gekregen, is meteen duidelijk in de tweede game. Cty van EHOME gaat echter lekker door op zijn herwonnen zelfvertrouwen en domineert de match van in het begin. De underdog maakt uiteindelijk kort werk van het zogenaamde 'beste team ter wereld'.

Deze dramatische verrassing levert in ieder geval twee van de spannendste games van TI5 op. Verplicht kijkvoer voor elke Dota 2 speler!

Team Empire vs. MVP Phoenix (0-2)

Het Russische Team Empire staat bekend voor zijn agressieve stijl. Maar wat MVP Phoenix voor ze klaar heeft staan, hebben ze duidelijk niet verwacht. De Zuid-Koreanen domineren beide games door van het in het begin het gevecht aan te gaan en te blijven vechten. Of om het met de woorden van caster Merlini te zeggen: "They out-Russianed the Russians".

Ongebreidelde agressie verzekert MVP Phoenix als derde gekwalificeerde team een plaats in de top acht. Van Team Empire nemen we afscheid.

Cloud9 vs. Vici Gaming (0-2)

De Westerse teams krijgen het tijdens deze The International zwaar te verduren. Net als Team Secret eerder op de dag slaagt Cloud9 er in de eerste game niet in een uitgebreide voorsprong te verzilveren in een overwinning. Dit is allemaal te danken aan de uitzonderlijke individuele prestatie van Vici Gamings FY en zijn Rubick. Na de game die Vici helemaal omkeert, zijn de analisten sprakeloos van Fy's prestatie. Redeye vraagt zich hardop af of hij misschien niet over meerdere breinen beschikt.

Cloud9 is helemaal murw geslagen en komt er tijdens de tweede game geen moment aan te pas. Vici Gaming ruikt al snel de overwinning en maakt dankzij goed getimede agressie een einde aan het toernooileven van één van de laatste Westerse teams.

Niet helemaal vertrouwd met Dota 2 of The International? Lees dan alles wat je moet weten over The International 2015.

Blijf Eurogamer Benelux volgen voor meer The Dota 2 International Championships 2015 nieuws!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread