Wii U 10 miljoen keer verkocht

En Splatoon is een hit.

De Wii U is sinds de lancering in 2012 nu meer dan 10 miljoen keer verkocht. Dat maakt Nintendo bekend tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers. De afgelopen drie maanden zijn er wereldwijd 470.000 Wii U's verkocht.

Nintendo zag het afgelopen kwartaal met name in Japan een grotere vraag naar de spelcomputer, waar er in die periode 150.000 van zijn verkocht. Een jaar geleden betrof het in dat land nog 90.000 verkochte exemplaren, in diezelfde periode.

Die populariteit is onder meer te danken aan Splatoon, die uitgroeit tot een van de bestverkochte Wii U-games. Daar zijn er wereldwijd inmiddels 1,6 miljoen van verkocht. In Amerika en Europa werden er ten opzichte van vorig jaar minder Wii U's verkocht.

Sony onthult vandaag dat de PlayStation 4 nu meer dan 25 miljoen keer is verkocht. De exacte verkoopaantallen voor de Xbox One blijven vaag, omdat Microsoft de verkoop van Xbox One- en Xbox 360-consoles onder één noemer schaart. Daarnaast spreekt het bedrijf vaak over 'verscheepte' spelcomputers, ofwel hoeveel spelcomputers er aan winkeliers zijn bezorgd. Dat zouden er rond de 15 miljoen zijn.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread