Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo bedankt fans voor condoleances rond overlijden Iwata

Duizenden nemen op eigen manier afscheid van Nintendo's topman.

Nintendo bedankt gamers wereldwijd voor alle condoleanceberichten en steunbetuigingen rond het overlijden van Satoru Iwata.

Meer dan 3000 mensen bezochten de afgelopen dagen de laatste rustplaats van Nintendo's voormalig topman, die zaterdag overleed aan de gevolgen van kanker.

Daarnaast zijn onder meer bij het Amerikaanse hoofdkantoor bossen bloemen neergelegd, samen met Kirby-knuffels, tekeningen en amiibo. Ook een tros bananen ontbreekt niet, die Iwata in verschillende Nintendo Direct-presentaties in de lucht hield.

In Splatoon zijn matches gevuld door teams die saluutschoten afvuren. Op Miiverse worden tekeningen gemaakt die Iwata herdenken. In Mario Kart 8 worden races gehouden waarbij iedereen als de Mii van Iwata speelt.

"We willen iedereen nogmaals bedanken voor het delen van hun herinneringen en hun artistieke condoleances voor Mr. Iwata," zegt Nintendo of America. Nintendo of Europa voegt daar aan toe: "Please understand, jullie zijn de beste fans ter wereld."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties