Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Boxart Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain mist Hideo Kojima

En Kojima Productions.

Konami heeft het hoesje vrijgegeven van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, waarbij 'A Hideo Kojima game' als ook het logo van Kojima Productions zijn verwijderd. Eerder werd Kojima's naam al van de website van de stealthgame geschrapt.

Eerder deze week meldde de Japanse stemacteur van Solid Snake dat Kojima Productions inmiddels is opgedoekt, maar dat Metal Gear Solid 5 al zo goed als af is. Nog altijd is onduidelijk waarom Konami en Kojima uit elkaar zijn gegaan, en wat de reden is voor het wegstrepen van zijn betrokkenheid bij de game.

De website van Kojima Producions bestaat inmiddels niet meer en ook het Twitterkanaal is opgedoekt. De Amerikaanse tak van de studio gaat verder als Konami Los Angeles Studio.

Hoewel Konami zich in de toekomst vooral gaat focussen op mobiele games, zegt de uitgever ook dat er meer Metal Gear-games te verwachten zijn. De releasedatum van Metal Gear Solid 5 is 1 september. De game lanceert dan voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. De pc-versie volgt op 15 september.

Voor en na.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties