In The Legend of Zelda: Tri Force Heroes staat samenwerking centraal

Links stapelen.  

The Legend of Zelda voor de Wii U komt niet langer in 2015 uit. Tot teleurstelling van veel fans dwaal je deze herfst dus niet in een gigantische open wereld-Hyrule rond. Nintendo probeerde deze tegenslag vorige maand goed te maken met de onverwachte aankondiging van The Legend of Zelda: Tri Force Heroes. Deze game wordt namelijk later dit jaar nog beschikbaar voor de Nintendo 3DS.

Tri Force Heroes speel je bij voorkeur met twee andere personen. Hiernaar zijn de puzzels ook ingericht. In die zin kun je Tri Force Heroes dan ook meer met een multiplayer-voorganger als Four Swords Adventures vergelijken dan met een singleplayer-Zelda zoals het in 2013 gelanceerde A Link Between Worlds (review). Je kan de game trouwens wel in je eentje te spelen. Twee computergestuurde personages vergezellen je dan.

In Tri Force Heroes bestuurt elke speler zijn eigen Link. Je herkent jouw personage aan de kleur. Er lopen groen, blauw en rood geklede Links in de wereld rond. Net als in singleplayer-Zelda's dien je schakelaars om te zetten, vijanden te verslaan en hindernissen te overwinnen. Het verschil met die games is dat je hier alleen succesvol bent als je samenwerkt.

Zo kom je schakelaars tegen die te hoog geplaatst zijn om te raken met je pijlen. Dit los je echter op door de Totem-mechaniek te gebruiken. Hiermee stapel je alle Links op elkaar, waardoor de bovenste speler wel bij de schakelaar kan. Het is daarbij wel zaak voor de onderste Link uit de Totem om de juiste richting op te lopen en te kijken. Een ander voorbeeld is een eindbaas die één zwakke plek heeft waar je hem met pijlen moet raken. Doordat deze baas in lengte varieert, moet je weer slim van de Totem-functie gebruikmaken. Soms boek je succes door hem van drie hoog met pijlen te bestoken terwijl je een fase later met twee Linkjes opgestapeld aanvalt.

Samenwerking wordt nog belangrijker doordat jij en je medespelers niet altijd over dezelfde wapens beschikken. Zo kan het voorkomen dat je zelf een pijl en boog hebt terwijl je vrienden alleen met een zwaard rondlopen. Bovendien deel je de gezondheidsmeter met de overige twee spelers. Wordt de groene Link geraakt, dan is dat dus net zo schadelijk voor de blauwe en de rode Link.

Zonder communicatie is een goede samenwerking niet mogelijk. Daarom geeft Nintendo je op het onderste scherm de beschikking over acht iconen zoals 'Over here!', 'Nooo!', 'Throw!' en het Totem-plaatje. Als je deze afbeeldingen tijdens het spelen aantikt, verschijnen ze op het bovenste speelscherm en krijgen de andere spelers deze ook te zien. Vooralsnog heeft Nintendo aangekondigd dat je Tri Force Heroes online samen kunt spelen én dat er geen voice chat aanwezig is. Het is nog onbekend of er ook ondersteuning is voor een lokale multiplayer.

Tri Force Heroes

Kleding is een ander belangrijk aspect van de game. Door in verschillende kerkers materialen te verzamelen, speel je kostuums vrij die je weer speciale krachten en vaardigheden geven. Zo laat de Kokiri-kleding je pijlen in drie richtingen tegelijk schieten. Met het Goron-kostuum loop je door lava terwijl de Spin Attack Attire je Spin Attack een groter bereik geeft.

Veel van de kostuums maken specifieke wapens zoals bommen of je pijl en boog sterker. Elke kerker vereist het gebruik van bepaalde wapens om de puzzels op te lossen. Je bepaalt zelf welk kostuum je in een level draagt maar het kan slim zijn om kleding die de juiste wapens versterken te kiezen. Kies je voor het traditionele kostuum van Link, dan krijg je geen extra krachten of vaardigheden.

Mocht je geen zin hebben om in Tri Force Heroes samen te werken, dan biedt de game je ook de mogelijkheid om PvP-gevechten te spelen. Deze vinden plaats in het Coliseum. Hier vecht je in een kleine ruimte tegen elkaar terwijl het terrein tijdens het gevecht verandert. Met deze gevechten win je ook weer materialen.

Zo lijkt 2015 toch nog een interessant jaar voor de Zelda-liefhebber te worden. Hoewel je op de Wii U nog geen open wereld krijgt om in rond te dwalen, zit je goed met een Nintendo 3DS. In februari verscheen daarop al The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D (review) en dit najaar kan je dus ook met twee vrienden die typische Zelda-kerkers verkennen in Tri Force Heroes.

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes is in het vierde kwartaal van dit jaar verkrijgbaar voor de Nintendo 3DS.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Patrick Just de la Paisières

Patrick Just de la Paisières

Redacteur

Gepassioneerd gamer met een lichte voorkeur voor open wereld-RPG's. Houdt ook van reizen, films, series, gadgets en voetbal.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread