'Warner Bros. wist al maanden van problemen pc-versie Batman: Arkham Knight'

Aldus anonieme testers.

Anonieme testers van Batman: Arkham Knight claimen dat Warner Bros. Interactive al maanden op de hoogte was van de problemen rond de pc-versie, zo melden ze aan gamesblog Kotaku. De uitgever 'vond het goed genoeg' en besloot de ongeoptimaliseerde game gewoon te lanceren.

"Grappig dat Warner Bros. zo overrompeld doet, want veel van de bugs waren al bijna een jaar bekend. Er is niks mee gedaan omdat de ontwikkelaar het überhaupt te druk had de game af te krijgen. Als er dan nog wat tijd over was, kwam de pc-versie pas aan bod," aldus een van de bronnen.

Op de consoleversie zouden zo'n honderd man als testers hebben gewerkt. Ze spelen de game en proberen deze op allerlei manieren te breken. Bugs en oneffenheden worden vervolgens doorgegeven aan de ontwikkelaars.

De pc-versie moest het in vergelijking stellen met een team van tien mensen. Naargelang de situatie aan het voortschrijden is, wordt telkens meer duidelijk hoe weinig Rocksteady Studios betrokken was bij de pc-overzetting. Daarvoor werd de hulp van een externe partner ingeschakeld, IronGalaxy.

Doordat Batman: Arkham Knight op de pc voor velen praktisch onspeelbaar is door regelmatige framedrops, besloot Warner Bros. de game terug te trekken. Onbekend is nog wanneer deze weer beschikbaar wordt gesteld. De consoleversie draait juist als een zonnetje, zo is te lezen in de Batman: Arkham Knight review op Eurogamer Benelux.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread