Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Homohuwelijk mogelijk in Fire Emblem Fates

Moet de diversiteit van de gemeenschap reflecteren.

De Japanse strategiegame Fire Emblem Fates voor de Nintendo 3DS laat je relaties aangaan met personages van hetzelfde geslacht. Ook trouwen is een optie.

"We vinden dat onze gameplay-ervaringen de diversiteit van de gemeenschap moet reflecteren", zegt een woordvoerder van Nintendo tegen Eurogamer. Dit betekent dat de game nu de optie geeft om je zelfgemaakte personage te laten trouwen met een personage van hetzelfde geslacht. Relaties waren in Fire Emblem Awakening al een belangrijk onderdeel van de game, maar toen waren enkel heteroseksuele relaties een optie.

Deze eerste stap naar meer diversiteit in Nintendo-games staat in contrast met de controverse rondom Tomadachi Life. Vorig jaar kwam Nintendo in opspraak door het negeren van homorelaties in Tomadachi Life.

Fire Emblem Fates is volgend jaar verkrijgbaar in twee verschillende versies; Conquest en Birthright. Deze worden los van elkaar verkocht en een derde editie is later te verkrijgen als downloadbare content. De game lanceert in 2016.

Cover image for YouTube videoNintendo 3DS - Fire Emblem Fates E3 2015 Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fire Emblem Fates

Nintendo 3DS

Related topics
Over de auteur

Lenne Kuin

Redacteur

Rolt nog met regelmaat diverse huis- en tuinartikelen in Katamari Damacy op. Verliest zich echter ook met gemak in role-playing games en point-and-click adventures.

Reacties