Mirror's Edge Catalyst officieel aangekondigd

Is geen vervolg.

Electronic Arts en DICE maken bekend dat de volgende Mirror's Edge-game Mirror's Edge Catalyst heet. Eerder werd daar al naar gehint op sociale media en legde de uitgever die merknaam vast.

Volgens producent Sara Jansson betreft het geen vervolg op de eerste Mirror's Edge. "Dit is niet Mirror's Edge 2," aldus Jansson. De oorspronkelijke visie blijft behouden, maar er wordt opnieuw gekeken naar hoofdrolspeelster Faith en de manier waarop parkour werkt vanuit een first-person perspectief.

Al langer is bekend dat de volgende Mirror's Edge een open spelwereld heeft, wat een verschil is met de meer rechtlijnige levels uit het origineel. De game draait daarbij op de Frostbite 3-engine, die ook gebruikt is voor Battlefield 4 en Dragon Age: Inquisition.

Mirror's Edge Catalyst staat gepland voor begin 2016 en is ontwikkeling voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Update: tijdens E3 2015 werd een Mirror's Edge Catalyst trailer getoond en de officiële Mirror's Edge Catalyst releasedatum bekendgemaakt.

Lees in onze Mirror's Edge Catalyst preview alles wat we over de game weten.

1

Advertentie

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread