Disney kondigt Star Wars: Uprising aan

Komt uit voor iOS, Android en Windows Phone.  

Disney, Lucasfilm en ontwikkelaar Kabam kondigen Star Wars: Uprising aan, een free-to-play RPG die speelbaar is op telefoons en tablets.

swu

Uprising speelt zich in de nieuwe Star Wars-canon af en maakt dus geen gebruik van voorgaande Expanded Universe-verhaallijnen. De game vindt plaats in de Anoat Sector, een uithoek van het Star Wars-universum waar zich onder andere de planeten Hoth en Bespin bevinden.

De verhaallijn van Uprising draait om de nasleep van de vernietiging van de tweede Death Star in Return of the Jedi. Je maakt in de game je eigen karakter aan, die zich vervolgens bij anderen aan kan sluiten om missies uit te voeren. Ontwikkelaar Kabam beschrijft Uprising als een Dungeon Crawler.

De ontwikkelaar is niet van plan om spelers te laten betalen om de game makkelijker te maken. "We hebben wel een systeem dat je in staat stelt om willekeurig gegenereerde spullen van een verkoper te kopen, maar alle voorwerpen die hij je geeft zijn ook in de spelwereld te vinden", aldus Kabam.

Star Wars: Uprising komt eind dit jaar uit voor Windows Phone en apparaten die draaien op iOS of Android.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Mathijs Proos

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread