Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Beelden van geschrapte Doom 4 opgedoken

Compleet met opnieuw opgenomen Doom soundtrack.

Een gebruiker op internetforum Doom World heeft een video van het geschrapte Doom 4 online gezet.

In het filmpje zijn een aantal soldaten te zien die in een post-apocalyptische setting proberen te overleven. Het geheel wordt begeleid door een unieke interpretatie van de klassieke Doom soundtrack.

Ontwikkelaar id Software heeft tot 2012 aan een vervolg op Doom 3 gewerkt. De nieuwe game werd tijdens de productiefase echter als "Not Doom 4" aangeduid. Pete Hines van Bethesda geeft aan dat dit is gedaan omdat de nieuwe Doom niet echt als Doom 4 aanvoelde.

Tim Willits van id Software laat weten waarom er uiteindelijk voor is gekozen om Doom 4 te schrappen. "Elke game heeft een ziel, een uniek uiterlijk. Dit is goed te zien in een game als Rage. Doom 4 had geen eigen persoonlijkheid. De game probeerde van alles tegelijk te zijn, maar slaagde er uiteindelijk niet in om tot de verbeelding te spreken".

id Software werkt op dit moment aan een herinterpretatie van Doom. Gisteren raakte bekend dat de Doom reboot aanwezig is op de E3 persconferentie van uitgever Bethesda.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

DOOM 4

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.
Reacties