Blackrock Mountain: A Hearthstone Adventure review

“The mountain stirs once more.”

Blackrock Mountain biedt een herkenbare reis door de wereld van Warcraft door het uiterste van je hersenen te vragen.

Blizzard creëert al sinds The Lost Vikings wondere werelden. Diepgaande fantasie waar je u tegen zegt. Het is daarom ook niet vreemd dat de ontwikkelaar goed naar invloedrijke omgevingen uit World of Warcraft kijkt wanneer er aan een uitbreiding voor Hearthstone: Heroes of Warcraft wordt gewerkt. Blackrock Mountain: A Hearthstone Adventure draait om een mysterieuze berg die dwergen, draken en elementals huisvest.

De opzet van Blackrock Mountain is gelijk aan die van Curse of Naxxramas. Elke vleugel bestaat uit diverse bazen. Versla je een baas, dan word je rijkelijk met een nieuwe kaart beloond. Zodra je de gehele vleugel hebt uitgespeeld, krijg je een legendarische kaart en speel je twee klasse-uitdagingen vrij. Net zoals bij het vorige avontuur is het noodzakelijk om voortdurend nieuwe decks te bouwen om de diverse uitdagingen aan te gaan.

Daar ligt gelijk de kracht van deze uitbreiding. Iedere baas heeft een unieke kracht die je het leven zuur maakt. Zo heeft Emperor Thaurissan vanaf het begin zijn vrouwlief op het spelbord liggen. Moria Bronzebeard blokkeert Thaurissan's unieke kracht en dat is maar goed ook, aangezien hij je daarmee in één keer van het bord kan vegen. Aan jou dus de taak om haar in leven te houden.

Het ontdekken van de sterke en zwakke punten van de bazen is even frustrerend als opwindend. Verwacht meerdere keren te verliezen, omdat de computergestuurde tegenstanders erg op je volgende zet berekend zijn. Net voordat je het opgeeft, herken je de patronen door trial-and-error. Iedere baas is hierdoor een puzzel die je aan het denken zet.

Euforie is niet misplaatst wanneer je een baas een kopje kleiner hebt gemaakt. Voor de echte masochist zijn er heroïsche uitdagingen, waarin je het opnieuw tegen de zeventien bazen opneemt. Die zijn echter stukken lastiger dan hun normale tegenhangers. Alsof frustratie nog niet genoeg is.

Wederom zijn er klasse-uitdagingen die je met een vooraf samengesteld deck moet spelen. Zo neem je het als Mage op tegen Grimstone. Dat kan knap lastig zijn als je alleen maar Unstable Portal tot je beschikking hebt. Zekerheid heb je immers niet als je alleen maar willekeurige monsters in je hand krijgt. Blackrock Mountain vereist te allen tijde een andere denkwijze. Hierdoor blijft Hearthstone fris en verrast deze uitbreiding je keer op keer.

-moria-screen

Daarnaast beloont Blizzard je regelmatig met nieuwe kaarten. Deze kaarten zijn specifiek voor deze uitbreiding ontworpen. Om de thematiek trouw te blijven, gaat het veelal om draken. De nieuwe kaarten zien er niet alleen magisch uit, maar hebben ook unieke effecten.

De kaart Rend Blackhand zorgt ervoor dat een legendarische kaart wordt vernietigd wanneer je een draak in je hand hebt. Of Drakonid Crusher die +3/+3 krijgt wanneer de vijand 15 of minder levenspunten heeft. Volcanic Drake zorgt voor een snelle voorsprong, wanneer je beschikt over AoE kaarten. Terwijl Dragonkin Sorcerer door de geringe mana kosten goed met vriendelijke spells samenwerkt. Door de nieuwe kaarten krijg je extra mogelijkheden als je decks bouwt, wat weer voor unieke combinaties en originele decks zorgt. Daardoor is er niet één perfecte speelstijl, iets waar Hearthstone voorheen wel eens last van had. Met name Volcanic Drake en Dragonkin Sorcerer gaan de huidige strategieën ongetwijfeld op hun kop zetten.

In hoeverre dat in het competitieve gedeelte van Hearthstone gebeurt, is nog niet duidelijk. Net zoals bij Naxxramas en Goblins vs. Gnomes wordt dat pas na een aantal weken duidelijk. Op zijn minst is zeker dat Blizzard veel liefde in deze uitbreiding heeft gestopt. Over elk gevecht is goed nagedacht, zonder dat de rest van de uitbreiding aan kwaliteit moet inboeten. Blackrock Mountain is een degelijk ontworpen avontuur met genoeg hersenkrakende momenten.

Blackrock Mountain: A Hearthstone Adventure is nu verkrijgbaar voor de pc, Mac, iOS en Android apparaten.

Advertentie

Waarom zie je hier geen score?

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Marcel de Jong

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread