Ubisoft staakt ontwikkeling van games voor PS3 en Xbox 360

Met uitzondering van Just Dance.  

Ontwikkelaar Ubisoft maakt bekend dat het bedrijf ophoudt met het ontwikkelen van games voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. Dansgame Just Dance is de uitzondering op deze regel.

De ontwikkelaar bracht deze informatie onlangs naar buiten tijdens een financieel overleg met investeerders. De focus van het bedrijf ligt nu op het ontwikkelen van games voor de huidige generatie consoles en de pc.

Ubisoft maakte vorig jaar al een kleine stap in deze richting. Zo kwam Assassin's Creed Unity enkel voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit. De studio bracht echter ook Assassin's Creed: Rogue voor de PS3 en Xbox One uit.

Het onlangs aangekondigde Assassin's Creed Syndicate is echter alleen speelbaar op de pc, PS4 en Xbox One. Dit is de eerste keer dat er geen nieuwe Assassin's Creed-game uitkomt voor oudere consoles.

Ubisoft geeft geen duidelijk antwoord op de vraag of de studio nog doorgaat met het ontwikkelen van games voor de Nintendo Wii U.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Mathijs Proos

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread