Geannuleerde Rock Band: Sessions duikt op

Vervolg op Rock Band 3 zag nooit het daglicht.

Harmonix onthult dat Rock Band 3 ooit een vervolg zou krijgen in de vorm van Rock Band: Sessions. In de muziekgame speelde je niet mee met bestaande muziek, maar maakte je de liedjes juist helemaal zelf.

Daarover schrijft gamesite IGN, dat exclusieve gameplaybeelden van het 'experiment' mag tonen. Een deel van de track zou al geschreven zijn en de rest mocht je zelf invullen, als drummer, gitarist, bassist of zanger.

Uiteindelijk bleek die gameplay vooral te ontaarden in chaos en anarchie. "Samen een nummer bouwen waarin iedereen zijn ei kwijt kon, was gewoon niet leuk," legt manager Daniel Sussman uit. Daarom werd Sessions teruggedrongen naar een singleplayer-game, maar ook dat werkte niet goed genoeg. Sussman: "Hiervoor zouden we gewoon geen 60 dollar kunnen vragen."

Toch zijn er uit de ontwikkeling van Sessions belangrijke lessen geleerd, die nu ten grondslag liggen aan Rock Band 4. Daarin kun je namelijk meer een eigen draai geven aan de muziek dan voorheen, een idee dat volgens Sussman is ontstaan uit Sessions.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Gerelateerde games

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread