Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Castlevania-producent kondigt Bloodstained: Ritual of the Night aan

Kickstartercampagne binnen een paar uur succesvol.

Castlevania-producent Koji Igarashi kondigt Bloodstained: Ritual of the Night aan. De game wordt met behulp van crowdfundingsite kickstarter gefinancierd.

Bloodstained: Ritual of the Night is een spirituele opvolger van games als Castlevania: Symphony of the Night. Je speelt in de game het personage Miriam, wiens bloed langzaam in kristal verandert. Om deze vloek ongedaan te maken betreedt Miriam een met demonen gevuld kasteel. Ze krijgt tijdens haar zoektocht hulp van Gebel, een mysterieuze figuur wiens lichaam al grotendeels in kristal is veranderd.

De Japanse studio Inti Creates neemt het ontwikkelen van Bloodstained voor zijn rekening. De ontwikkelaar was in het verleden onder andere verantwoordelijk voor Mega Man 9 en Mighty No. 9. Bloodstained wordt met behulp van de Unreal Engine 4 gebouwd.

Er keren naast Koji Igarashi nog meer Castlevania-veteranen terug om aan Bloodstained te werken. Zo is bekendgemaakt dat Symphony of the Night-componist Michiru Yamane de soundtrack van Bloodstained voor haar rekening neemt.

De kickstartergampagne van Bloodstained is gisteren officieel van start gegaan met een streefbedrag van 500.000 dollar. Na minder dan een dag staat de teller al op ruim 1,3 miljoen dollar en dat bedrag blijft oplopen.

De meeste stretch goals voor Bloodstained zijn inmiddels ook al gefinancierd. Zo is aangekondigd dat David 'Solid Snake' Hayter de stem van een personage in de game inspreekt.

De kickstarterpagina geeft aan dat Bloodstained: Ritual of the Night in maart 2017 uitkomt voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Cover image for YouTube videoBloodstained: Ritual of the Night // Kickstarter Pitch 1080p

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Bloodstained: Ritual of the Night

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties