Castlevania-producent kondigt Bloodstained: Ritual of the Night aan

Kickstartercampagne binnen een paar uur succesvol.  

Castlevania-producent Koji Igarashi kondigt Bloodstained: Ritual of the Night aan. De game wordt met behulp van crowdfundingsite kickstarter gefinancierd.

Bloodstained: Ritual of the Night is een spirituele opvolger van games als Castlevania: Symphony of the Night. Je speelt in de game het personage Miriam, wiens bloed langzaam in kristal verandert. Om deze vloek ongedaan te maken betreedt Miriam een met demonen gevuld kasteel. Ze krijgt tijdens haar zoektocht hulp van Gebel, een mysterieuze figuur wiens lichaam al grotendeels in kristal is veranderd.

De Japanse studio Inti Creates neemt het ontwikkelen van Bloodstained voor zijn rekening. De ontwikkelaar was in het verleden onder andere verantwoordelijk voor Mega Man 9 en Mighty No. 9. Bloodstained wordt met behulp van de Unreal Engine 4 gebouwd.

Er keren naast Koji Igarashi nog meer Castlevania-veteranen terug om aan Bloodstained te werken. Zo is bekendgemaakt dat Symphony of the Night-componist Michiru Yamane de soundtrack van Bloodstained voor haar rekening neemt.

De kickstartergampagne van Bloodstained is gisteren officieel van start gegaan met een streefbedrag van 500.000 dollar. Na minder dan een dag staat de teller al op ruim 1,3 miljoen dollar en dat bedrag blijft oplopen.

De meeste stretch goals voor Bloodstained zijn inmiddels ook al gefinancierd. Zo is aangekondigd dat David 'Solid Snake' Hayter de stem van een personage in de game inspreekt.

De kickstarterpagina geeft aan dat Bloodstained: Ritual of the Night in maart 2017 uitkomt voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Mathijs Proos

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carrièremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Feature | FIFA 22 gameplay - Wat is er nieuw en anders in FIFA 22?

Alles over HyperMotion, visuals, teams en nog meer.

Feature | FIFA 22 Volta is niet zoals je het je herinnert

Alles over Volta gameplay, Arcade, Selections, Seasons en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread