Sinds gisteren nodigt webwinkel GOG.com iedereen uit om zijn client GOG Galaxy uit te proberen. De software biedt een verzameling van de games die je hebt gekocht op GOG.com, waar vanuit je ze ook direct kan spelen. Daarnaast heeft het een winkelpagina en een vriendenlijst, vergelijkbaar met Steam. De bŤta release ziet er als volgt uit.

Lees ook een overzicht van de GOG Galaxy features.

Om van GOG Galaxy gebruik te maken, heb je een GOG-account nodig. Zodra je de client opstart en daarmee inlogt, kom je op de winkelpagina terecht. Hier vind je de nieuwste games die aan het GOG.com-assortiment zijn toegevoegd.

1
2

Door bovenin voor Store te kiezen en vervolgens Browse Games, zie je het hele aanbod. Je kan hier nog filteren op genres, releasedata, prijs, beste beoordelingen, ontwikkelaars en meer. Via de zoekbalk kun je ook meteen op de naam van een game zoeken.

3
4

Onder Store vind je tevens het forum, dat net zo werkt als de webversie. Bij Support vind je de veelgestelde vragen en contactinformatie, terwijl je onder Galaxy een overzicht krijgt van alle (geplande) functies.

10

Dan de games die je al bezit. Deze staan net zoals in Steam aan de linker-zijkant, zodra deze geÔnstalleerd zijn. Alle games die je reeds hebt gekocht, vind je onder Library. Ook daar zijn filteropties, naast de mogelijkheid je spellen in roosterweergave of in een lijstje te zien. Je wenslijst vind je ook onder Library.

5
6

Je vriendenlijst dan. Hier kleeft vooralsnog een nadeel aan: je kan niet zomaar iemand op gebruikersnaam toevoegen. Degene waar je vrienden mee wilt zijn, moet actief zijn op het forum of een review hebben achtergelaten. Het kan bijgevolg een flinke klus zijn om degene te vinden die je zoekt. Hoe het er uit kŠn zien, zie je in de tweede screenshots hieronder. Heb je GOG Galaxy net geÔnstalleerd, dan zie je dit:

7
8

Tot slot dan nog even de settings. Duidelijk wordt dat in deze bŤtaversie nog niet alles werkt, zoals het automatisch laten updaten van games. Maar zodra het kan, kun je dat hier weer uitzetten als je wilt. Je kan er ook bepalen of het programma mee opstart en waar de gekochte games geÔnstalleerd worden.

9

Wanneer GOG Galaxy uit bŤta komt, is nog niet bekend.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Meer artikels van Randolf Bouwma

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content