Steam-concurrent GOG Galaxy lanceert in bčta

Is niet verplicht om je GOG-games te spelen.  

Website GOG.com meldt dat de open bèta van GOG Galaxy vanaf vandaag te proberen is. Het is een client voor de games die je koopt of reeds hebt gekocht op GOG. Voorheen kende je de DRM-vrije webwinkel als Good Old Games. Daar haal je games rechtenvrij en mag je de installatiebestanden delen zo vaak je wilt.

GOG Galaxy is een Steam-achtig programma waarop al je GOG-games te spelen zijn. Het platform is onder meer in het leven geroepen om multiplayermatches van verschillende games op een gestroomlijnde manier te laten verlopen. De Crossplay-feature laat je via GOG Galaxy online games met gebruikers op Steam spelen, zodra de games dat ondersteunen.

GOG Galaxy beschikt tevens over achievements en sociale functies, zoals een vriendenlijst. Er wordt bijgehouden hoe lang je een game gespeeld hebt en de client werkt tevens offline. Ook automatische updates zijn in te schakelen. Mocht een update er voor zorgen dat je problemen hebt die je eerder niet had, dan kun je gemakkelijk terugdraaien naar een oudere versie.

GOG biedt niet alleen meer oude games aan, maar ook telkens vaker nieuwe releases. Vandaar dat de tijd was aangebroken voor een merknaamswijziging. Zo is Pillars of Eternity er te koop, en The Witcher 3: Wild Hunt ook.

Het gebruik van GOG Galaxy wordt vooralsnog als een niet-verplicht alternatief voor het bezoeken van je gamesbibliotheek op GOG.com gepresenteerd. Het is nog niet duidelijk wanneer het platform officieel gelanceerd wordt. Bij inschrijving voor de bèta krijg je binnen enkele weken toegang tot de software.

g1
g2

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Mathijs Proos

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Gerelateerde content

Verder op de site...

The Last of Us 2 walkthrough en gids met collectables en item locaties

Onze gids die je volledig door The Last of Us 2 loodst.

Sims 4 cheats voor PS4, pc, Mac en Xbox One

Oneindig geld, onsterfelijkheid, carričres verbeteren, teleportatie en veel meer!

Red Dead Redemption 2 cheats voor PS4, pc en Xbox One

Welke codes zijn er in Red Dead Redemption 2 en wat is hun effect?

Minecraft cheats en commands

Achievements unlocken, XP krijgen, teleporteren en nog veel meer.

Fortnite Chapter 2 Season 3 - alle informatie over Season 13 verzameld

Alles wat je over Fortnite Chapter 2 Season 3 moet weten.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread