Yooka-Laylee is grote hit op Kickstarter

Bijna alle stretch goals binnen 24 uur gehaald.

Playtonics Yooka-Laylee is momenteel een grote hit op Kickstarter. Binnen de 40 minuten dat de campagne startte, was het doelbedrag van 175.000 pond behaald. Nog geen 24 uur later staat het bedrag op krap 900.000 pond, en daarmee zijn direct zo goed als alle stretch goals binnen.

Nu kan de platformgame niet alleen gemaakt en uitgebracht worden, maar krijgt deze ook verschillende coöperatieve en competitieve multiplayermodi. Er worden extra baasgevechten toegevoegd, als ook levels met mijnwagentjes. Tevens wordt de game gelokaliseerd in verschillende talen.

Yooka-Laylee wordt ontwikkeld door ex-Rare medewerkers. De titel wordt gezien als de spirituele opvolger van Banjo-Kazooie. Je speelt er in als Yooka de kameleon en Laylee de vleermuis. Het vinden van 'collectables' staat centraal. Daaronder bevinden zich de zogenaamde Pagies, die je nodig hebt om nieuwe werelden vrij te spelen. Dat zijn er in totaal meer dan vijf.

Momenteel is Yooka-Laylee in ontwikkeling voor de pc, Mac en Linux. Met de laatste stretch goal hoopt Playtonic de game ook gelijk te lanceren op de PlayStation 4, Wii U en Xbox One. De Kickstartercampagne van Yooka-Laylee heeft daarvoor nog 45 dagen te gaan.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Nintendo Switch ondersteunt nu Bluetooth audio

Klinkt als bluetooth audio in de oren.

Nintendo kondigt Switch prijsverlaging aan

In aanloop naar de release van de Switch OLED.

Lego Super Mario 64 set onthuld

Minstens evenveel pixels als op de Nintendo 64.

Verder op de site...

De 5 best verkochte games deze week

Week 36 (6 t/m 12 september 2021).

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carrièremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread