Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meest opvallende gamereleases van mei

Met onder andere The Witcher 3: Wild Hunt, Project CARS en Final Fantasy X / X-2 HD Remaster.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Wolfenstein: The Old Blood

Releasedatum: 5 mei 2015
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Nazi's afschieten verveelt nooit. En al helemaal niet als B.J. Blazkowicz. Wolfenstein: The Old Blood is een opzichzelfstaande uitbreiding en is een prequel op Wolfenstein: The New Order. In een tweedelige missie infiltreer je onder meer Castle Wolfenstein. Voor de rest kun je nieuwe wapens en vijanden verwachten. De shooter is vanaf 5 mei voor 20 euro digitaal te koop op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Een fysieke versie van Wolfenstein: The Old Blood volgt tien dagen later, maar dan alleen voor de pc en PlayStation 4. Er komt geen PlayStation 3- en Xbox 360-versie.

Cover image for YouTube videoWolfenstein: The Old Blood - Official Gameplay Trailer #1 (PEGI)

Project CARS

Releasedatum: 7 mei 2015
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Drie keer is scheepsrecht. Of vier keer in dit geval, aangezien Project CARS meerdere keren is uitgesteld. Deze maand scheurt de racegame hoe dan ook met gierende banden weg. Project Cars begon als een Kickstarter-project, maar is inmiddels uitgegroeid tot een geduchte concurrent voor Gran Turismo en Forza Motorsport. Need for Speed: Shift-ontwikkelaar Slightly Mad Studios werkt nauw samen met de gemeenschap om een zo realistisch mogelijke racesimulatie te creëren. Opmerkelijk is dat de pc-versie een resolutie tot 12K ondersteunt. De systeemeisen van Project CARS liegen er dan ook niet om.

Cover image for YouTube videoProject CARS - Become A Legend Trailer

Kirby and the Rainbow Paintbrush

Releasedatum: 8 mei 2015
Platform(s): Wii U

Kirby and the Rainbow Paintbrush is de spirituele opvolger van Kirby: Power Paintbrush. Net als deze game bestuur je het vrolijke roze wolkje door lijnen op een touchpad te tekenen. Dit keer is de omgeving echter van klei gemaakt. Hoe dat uiteindelijk uitpakt? Randolf vergelijkt het met een stomdronken vriend de trap op loodsen. Lees de Kirby and the Rainbow Paintbrush review om te kijken wat hij daarmee bedoelt.

Cover image for YouTube videoWii U - Kirby and the Rainbow Curse - Gameplay Trailer

Final Fantasy X / X-2 HD Remaster

Releasedatum: 15 mei 2015
Platform(s): PlayStation 4

Er gaat geen maand voorbij zonder een remaster. Dit keer trekt de terugkeer naar Spira de nodige aandacht. Vorig jaar eerst de PlayStation 3, maar nu is ook de PlayStation 4-versie van Final Fantasy X / X-2 HD Remaster aan de beurt. Naast het gebruikelijke audiovisuele likje verf biedt de game ook de mogelijkheid tot cross-save met de PlayStation 3- en PlayStation Vita-versies. Daarnaast is er een speciale pre-order met een steelbook van de game en een kalender met Final Fantasy-ontwerpen.

Cover image for YouTube videoFINAL FANTASY X/X-2 HD Remaster - Return to Spira Trailer | PS4

Code Name: S.T.E.A.M.

Releasedatum: 15 mei 2015
Platform(s): 3DS

Wat krijg je als je aliens, steampunk en Abraham Lincoln bij elkaar smijt? Strike Team Eliminating the Alien Menace, ofwel Code Name: S.T.E.A.M. De turn-based strategy game is in de handen van de studio achter de Advance Wars-, Fire Emblem- en Paper Mario-games. Ondanks wat raakvlakken met deze games gooit Intelligent Sytems het met dit stripboekachtige avontuur over een andere boeg. Nieuwsgierig? Bert speelt de game al een tijdje en op Eurogamer Benelux lees je dan ook zijn Code Name: S.T.E.A.M. review.

Cover image for YouTube videoNintendo eShop - Code Name: S.T.E.A.M. Sing-along Trailer

The Witcher 3: Wild Hunt

Releasedatum: 19 mei 2015
Platform(s): pc, PlayStation 3, Xbox One

Hoewel het komkommerseizoen langzaam nadert, staat op 19 mei eerst nog een grote release op de planning. De witharige Geralt keert voor een derde avontuur terug in The Witcher 3: Wild Hunt. Dit keer in een open wereld 35 keer zo groot als de wereld in Assassins of Kings. En voor de 'completionists' onder ons heeft The Witcher 3: Wild Hunt meer dan 200 uur gameplay. Ook is er net als Game of Thrones geen een gebrek aan seks en geweld, zoals je in The Witcher 3 preview kunt lezen.

Cover image for YouTube videoThe Witcher 3: Wild Hunt - TV Spot

Splatoon

Releasedatum: 29 mei 2015
Platform(s): Wii U

Kliederen met verf zonder de boel onder te smeren. Het kan allemaal in Nintendo's first-party titel Splatoon. In deze third-person shooter bestuur je zogenaamde Inklings die met verfgeweren de wereld meer kleur geven. Hoewel er een singleplayermodus is, draait het vooral om de multiplayer. Dit kan zowel één tegen één op de bank als tegen meerdere spelers online. Er zijn tevens twee amiibo voor Splatoon die nieuwe missies toevoegen.

Cover image for YouTube videoSplatoon - amiibo-trailer (Wii U)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Code Name: S.T.E.A.M.

Nintendo 3DS

Final Fantasy X

PS2

See 6 more

Final Fantasy X-2

PS2

Kirby and the Rainbow Paintbrush

Nintendo Wii U

Project CARS

PS4, Xbox One, Nintendo Wii U, PC

Splatoon

Nintendo Wii U

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Wolfenstein: The Old Blood

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties