Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed-bedenker onthult Ancestors: The Humankind Odyssey

Bekijk de eerste cryptische beelden.

Assassin's Creed-bedenker Patrice Désilets onthult vandaag tijdens een persconferentie de naam van zijn nieuwe game. Ancestors: The Humankind Odyssey staat gepland voor 2015.

Désilets heeft voor dit project zelf een studio opgericht, Panache Digital Games. Eerder stond hij aan de wieg van de Assassin's Creed-serie en Prince of Persia: The Sands of Time. Naar beide wordt verwezen in onderstaande teaser-trailer voor Désilets' nieuwe game.

De ontwikkelaar werkte nog tot Assassin's Creed: Brotherhood onder Ubisoft en maakte daarna de overstap naar THQ. Daar werkte hij aan een eigen game, 1666: Amsterdam. Nadat THQ failliet ging, kwam Désilets weer terug bij Ubisoft door de gevolgen van de daaropvolgende veiling. Daar werd hij vervolgens al na een paar maanden weer op straat gezet. Sindsdien is Désilets in een rechtszaak met Ubisoft verwikkeld rond de rechten van 1666: Amsterdam.

Ondertussen bouwde hij een andere game, die nu Ancestors: The Humankind Odyssey blijkt te zijn. Details zijn nog uiterst schaars. Mogelijk betreft het een episodische game. Uit de trailer is verder enkel op te maken dat 'het tijd is voor iets nieuws, het grootste avontuur van allemaal.'

Cover image for YouTube video

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties