Electronic Arts stopt free-to-play games als Battlefield Heroes en FIFA World

Worden niet genoeg meer gespeeld.

Electronic Arts maakt vandaag bekend dat vier free-to-play titels van de uitgever binnenkort niet meer te spelen zijn. Het betreft Battlefield Heroes, Battlefield Play4Free, Need for Speed World en FIFA World.

Topman Patrick Söderlund legt op de blog van Electronic Arts uit dat de games niet meer zo populair zijn als ze ooit waren. Andere free-to-play games doen het beter, zoals de MMORPG Star Wars: The Old Republic. Die blijft dus gewoon bestaan.

De games blijven nog anderhalve maand speelbaar. Daarna gaan de servers offline. De uitgever is wel heel dankbaar voor alle spelers die deze manier van gratis gamen een kans hebben gegeven. Bovenstaande games worden door het bedrijf gezien als pioniers binnen een verdienmodel dat nu niet meer weg te denken is uit de gameindustrie.

Advertentie

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread