Ontwikkelaar Zynga meldt dat Don Mattrick het bedrijf verlaat. De voormalige Xbox-baas is ook geen onderdeel meer van de raad van bestuur van Zynga.

Mattrick werd in 2013 benoemd tot CEO van Zynga. Eerder werkte hij zes jaar voor Microsoft. Zo was Mattrick onder andere verantwoordelijk voor de eerste presentatie van de Xbox One.

Zynga-oprichter Mark Pincus neemt de positie van CEO over van Mattrick. "Ik denk dat het tijd is om Mark het bedrijf weer te laten runnen. Zijn passie en visie zullen ongetwijfeld bijdragen aan het voorturende succes van Zynga", aldus Mattrick in een statement aan gamesite Gamasutra.

Mark Pincus laat weten dat het vertrek van Mattrick geen verrassing was. "We zijn samen tot de conclusie gekomen om deze weg in te slaan. Er was totaal geen kwaad bloed tussen ons beiden", aldus Pincus in een interview met website Re/Code.

Zynga is een ontwikkelaar die voornamelijk games voor smartphones en sociale media maakt. Zo bracht de studio onder andere FarmVille, Draw Something en Mafia Wars voort.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Mathijs Proos

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Meer artikels van Mathijs Proos

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content