Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Konami en Hideo Kojima reageren op geruchten intern conflict

Kojima blijft betrokken bij Metal Gear Solid V.

Uitgever Konami en ontwikkelaar Hideo Kojima reageren beiden op de geruchten van het interne conflict tussen de twee partijen.

Konami bevestigt daarbij dat Metal Gear Solid V: The Phantom Pain volgens de oorspronkelijke planning uitkomt. Daarnaast meldt het bedrijf dat het verder gaat met de ontwikkeling van meer games binnen met Metal Gear-universum.

Hideo Kojima reageert daarnaast ook met een statement. "Ik wil de fans verzekeren dat ik nog steeds honderd procent betrokken ben, en blijf werken aan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain", zegt Kojima. "Ik ben vastberaden om dit de beste game te maken die ik ooit heb ontwikkeld!"

Hiermee wordt echter nog niet gesproken over het eventuele vertrek van Hideo Kojima bij Konami, waar deze week over gespeculeerd werd. Dit kwam doordat Konami de ondertitel van het opkomende Metal Gear Solid V: The Phantom Pain wijzigde en daarmee ook verschillende aspecten in diens sociale media.

Zo werd de 'A Hideo Kojima Game' verwijderd van de titel en gaat al het Twitter-verkeer via Konami in plaats van Kojima Productions. Daarbij beweert gameswebsite Gamespot dat een medewerker van Kojima anoniem heeft gereageerd op het conflict.

De Metal Gear Solid V: The Phantom Pain releasedatum staat gepland op 1 september voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. De Metal Gear Solid V Collector's Edition werd onlangs onthuld.

Cover image for YouTube videoMETAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN | E3 2014 Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties