PS Plus activeren om online te spelen op PS4 en de kosten ervan

Zo speel je online met je PS4 dankzij PS Plus. We geven er ook het prijskaartje bij.

Op de PlayStation 3 is online gamen gratis. Op de PlayStation 4 zitten er echter kosten aan verbonden. Als je online met vrienden wil samenspelen of het juist op wil nemen tegen spelers van over de hele wereld, dan ben je verplicht een PlayStation Plus-abonnement af te sluiten. Daar zijn verschillende manieren en opties voor.

Tip: PlayStation Plus biedt meer voordelen dan enkel online spelen. Je krijgt ook toegang tot de Instant Games Collection, een maandelijks wisselend aanbod van gratis PlayStation 3, PlayStation 4 en PlayStation Vita-games. Daarnaast laat het je savegames online opslaan in de cloud.

PlayStation Plus is verkrijgbaar in twee vormen: een abonnement van 90 dagen (richtprijs 14,99 euro) en een abonnement van 365 dagen (richtprijs 49,99 euro). Beide zijn zowel online te koop als 'gewoon in de winkel.' Je vindt ze dan vaak bij de rest de games.

PlayStation Plus: online kopen of in de winkel?

Wanneer je op de ouderwetse manier een abonnement in de winkel koopt, dan vind je een kraskaartje in de verpakking. Schraap deze er met een muntje af om een code te vinden, die je moet inlossen in de PlayStation Store.

Verschillende Nederlandse webshops handelen exclusief in gamecodes, waaronder PlayStation Plus-codes. Het voordeel daarvan is dat het lekker snel gaat. Na aankoop krijg je de code meestal al binnen enkele minuten in je mailbox. Dan is het enkel nog een kwestie van inlossen in de PlayStation Store.

Tip: Houd er vooral online rekening mee dat Nederlandse codes niet in te lossen zijn op Belgische PlayStation-accounts en vice versa. Koop dus de code die overeenkomt met het land waarin je woont.

Tip: PlayStation Plus-abonnementen verlopen automatisch, zolang je geen extra dagen hebt bijgekocht. Sony stuurt je een e-mail zodra het zover is.

Zo activeer je een PS4-code

Goed, je hebt nu dus de code. Wat dan? Zet je PlayStation 4 aan en ga in het hoofdmenu omhoog. Helemaal links zie je een icoontje voor de PlayStation Store. Eenmaal daar vind je 'Code inwisselen' helemaal onderaan het zijmenu. In het vak voer je nu de 12-cijferige code in. Je hoeft daarvoor niet de streepjes mee te nemen, daar wordt automatisch rekening mee gehouden.

redeem2

PlayStation Plus kopen in de PlayStation Store

Een abonnement is ook af te sluiten via je PlayStation 4 zelf, in de PlayStation Store. Je hoeft dan helemaal niet meer te rommelen met codes. Ga daarvoor in de online winkel in het zijmenu naar PlayStation Plus. Naast de gratis games van de Instant Games Collection vind je hier ook de optie 'Aanmelden of verlengen.' Kies daarvoor.

Tip: Alleen in de PlayStation Store heb je de mogelijkheid voor slechts een maand PlayStation Plus te kopen. Dat kost 6,99 euro.

plus2

Om via de PlayStation 4 te betalen, heb je geld nodig in je PlayStation Wallet. Er zijn daarvoor verschillende betalingsopties mogelijk, die je te zien krijgt zodra je kiest voor 'Bedrag toevoegen.' Heb je het gewenste bedrag nog staan? Dan hoef je alleen maar te kiezen voor Bestellen en betalen.

plus3

Kies je voor Bedrag toevoegen, dan zie je de opties op een rij: via je Creditcard, via iDEAL, via PayPal (waarvoor een aparte account vereist is bij PayPal zelf) of via het inlossen van een code. Dergelijke codes zijn in verschillende bedragen te koop, online of in de winkel.

Zo, nu heb je PlayStation Plus en kun je dus online gamen! Je weet dat het gelukt is wanneer er een gouden plusje naast je profielfoto komt te staan. Verder heb je natuurlijk ook een internetverbinding nodig.

Als je het niet al bij de installatie van de PlayStation 4 hebt ingesteld, vind je die opties onder System > Settings > Network. Je hebt de keuze uit een draadloze wifi-connectie (houd je wachtwoord bij de hand) of een verbinding via een netwerkkabel. De automatische settings werken over het algemeen prima. Handmatige instellingen zijn pas vereist wanneer je tegen problemen aanloopt.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread