Mythbusters onderzoekt Doom en andere first-person shooters

Kun je echt zoveel bij je dragen?

In de aankomende aflevering van Mythbusters tackelen presentatoren Adam Savage en Jamie Hyneman het topic first-person shooters, en in het bijzonder Doom. Daarbij wordt antwoord gegeven op de vraag: kun je in het echt ook zoveel wapens en verbanddozen tegelijk bij je dragen?

Om dat te onderzoeken, wordt een level uit Doom nagebouwd met de hulp van id Software-veteraan Tim Willits. Hij werkte in het verleden mee aan de Doom en Quake-games. De Mythbusters-episode wordt op 31 januari uitgezonden op Discovery Channel.

Er is een overigens al sinds 2008 een nieuwe Doom-game in ontwikkeling, waarvan in 2011 duidelijk werd dat het roer volledig is omgegooid. Met Bethesda Softworks als uitgever is het werk opnieuw begonnen.

Vorig jaar startte een pre-order actie voor Wolfenstein: The New Order (review), waarbij je toegang kreeg tot de Doom bèta. Daar is sindsdien niets meer van vernomen en er is nog geen gameplay van getoond. Wel is duidelijk dat de volgende Doom draait op de id Tech 6 engine.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Gerelateerde games

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread