Frontier onthult Coaster Park Tycoon

Terwijl ontslagronde de ontwikkelaar treft.

Ontwikkelaar Frontier onthult het nieuwe Coaster Park Tycoon. De studio gaat de game ook zelf uitgeven.

Naar eigen zeggen vormt dit "de volgende stap voor Frontier om meer winst te halen uit zelf uitgegeven games." Coaster Park Tycoon wordt dan ook de tweede game naast Elite: Dangerous die Frontier zelf uitgeeft.

Volgens baas Jonny Watts is het ook logisch dat Coaster Park Tycoon eraan komt. "Coaster Park games hebben een grote aantrekkingskracht," zo schrijft hij. "En Frontier heeft veel ervaring in het genre, gecombineerd met enorm veel passie." Vroeger stond Frontier in voor de ontwikkeling van de RollerCoaster Tycoon games.

Deze onthulling valt samen met een ontslagronde die de Elite: Dangerous ontwikkelaar ondergaat. Vijftien medewerkers zijn ontslagen, uit een totaal van 281 personen. De Frontier-studio in Canada krijgt minder werk, terwijl de studio in Cambridge meer taken krijgt. De studio wijst geen specifieke oorzaak aan voor het ontslag.

Naast Elite: Dangerous en Coaster Park Tycoon, werkt Frontier ook met Microsoft aan ScreamRide voor de Xbox One. Dat project komt in maart uit.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread