Nintendo stopt met Club Nintendo

Lever op tijd je sterren in.

Nintendo stopt binnenkort met Club Nintendo, een dienst waarbij je spelcomputers en games registreert voor sterren. Deze zijn in te leveren in de sterrencatalogus, Nintendo's webshop met een constant veranderend aanbod van exclusieve merchandise.

Je hebt nog tot 30 september om je verzamelde sterren in te leveren of productregistraties te doen die je nog hebt liggen. Onder de duurde items vind je onder meer een Yoshi-rugzak, de soundtrack van Super Mario Galaxy en een t-shirt van Mario Kart 8.

Nintendo start al eerder met het uitfaseren van de dienst. Vanaf 1 april 2015 worden fysieke Nintendo-games niet meer voorzien van productregistratiecodes, de bekende rode pamfletten die er al jaren mee gebundeld gaan.

De New Nintendo 3DS en de New Nintendo 3DS XL zijn tevens niet te registreren voor sterren. Vanaf 20 april worden gedownloade Wii U en Nintendo 3DS-games niet langer geregistreerd en zijn er ook geen enquêtes meer voor af te nemen.

Nintendo geeft geen reden voor het stopzetten van Club Nintendo, maar zegt wel te werken aan een soortgelijk initiatief. Wanneer deze dienst lanceert, krijgen nieuwe leden gratis toegang tot de tekensoftware Flipnote Studio 3D.

club

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread